Повечето представители на мъжкия пол над 50-годишна възраст, засегнати от

...
Повечето представители на мъжкия пол над 50-годишна възраст, засегнати от
Коментари Харесай

Увеличената простата - доживотен проблем или лесно разрешим казус?

Повечето представители на мъжкия пол над 50-годишна възраст, наранени от ДПХ (увеличена простатна жлеза), не обръщат съществено внимание на проблемите с уринирането и ги одобряват като естествена част от остаряването. За страдание хиперплазията на простатата води до редица нарушавания в органите на пикочно-половата система. Анатомично през простатата минава пикочният канал и разрастването на жлезата провокира усложнение при прекосяване на урината през него.
Затова пикочният мехур би трябвало да прави по-силни мускулни контракции, с цел да преодолее стеснения канал. Така нараства до ненормални размери мускулатурата на мехура, така наречен хипертрофия. С времето пикочният мехур задържа все по-малко и по-малко течност, вследствие на което потребността от уриниране се зачестява. Ако мъжът пренебрегне знаците, които му дава организмът и не се обърне към доктор, ДПХ може да докара до преразтягане на пикочния мехур (атония).

Какви са затрудненията и по какъв начин елементарно можем да разгадаем този проблем, четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР