Повечето политици акцентираха на лошото в предизборната си кампания, но

...
Повечето политици акцентираха на лошото в предизборната си кампания, но
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Политиците акцентираха на лошото в кампанията си

Повечето политици подчертаваха на неприятното в предизборната си акция, само че доста хора не си дадоха сметка, че България е в клуба на богатите и в клуба на европейските страни. Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите му България се движи в една добра тенденция в последните десетилетия и би трябвало да минат още няколко десетилетия, с цел да може човек да реши какво се е случило. Като си помислим ние, историците, 30 години са нищо и това е просто една капка в морето за нас. България е миналата голям път за това време, регистрира историкът.
 Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход
Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход, оповестява БНР. В Кърджали стартира изследването на феодален палат, къдет...
Историците има какво да дадем на хората, уточни проф. Овчаров и добави, че би трябвало да имаме историческа памет и да се помни какво е било. Ние забравихме какво е било преди 89-та година, призна историкът и настоя да не се повтаря историята. Има исторически модели, които са се случвали в една или друга форма, само че в случай че повтаряме едни и същи неточности, тогава към този момент е неприятно, посочи проф. Овчаров.
Според него българският народ е един естествен народ и живее въз основата на действителната стопански и пандемична обстановка. Не бих го нито подценявал, нито надценявал, означи проф. Овчаров.
Той уточни, че няма по какъв начин да се избегне разделянето в историята. Нормално е и ние, и сърбите, и гърците да имаме разнообразни гледни точки по тематиката за Република Северна Македония, посочи проф. Овчаров, който не може да каже какво ще написа в учебниците по история, защото трябвало да минат десетилетия, с цел да се види.
Ние би трябвало да бъдем фактически твърди в нашата позиция, безапелационен бе археологът и настоя да гледаме по-прагматично, рационално и обективно на историята. „ Ние сме един естествен и добър народ, който е имал щастието да се насели тук-там с доста антична история “, посочи проф. Овчаров.
 Проф. Николай Овчаров: Да не стане по този начин, че най-после да би трябвало да признаем, че българският език е македонски Проф. Николай Овчаров: Да не стане по този начин, че най-после да би трябвало да признаем, че българският език е македонски
Поздравявам държавното управление за твърдостта му - в случай че пуснем Македония в Европейски Съюз и създадем компромис, вдругиден няма да можем да назовем истори...
Прочетете още по тематиката:,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР