Повечето от оръжията, включени в новия пакет от помощ на

...
Повечето от оръжията, включени в новия пакет от помощ на
Коментари Харесай

Голяма част от военната помощ на САЩ за Украйна вече е в Европа

Повечето от оръжията, включени в новия пакет от помощ на Съединени американски щати за Украйна, към този момент са позиционирани в Германия и Полша. Благодарение на това доставката до Украйна ще бъде ускорена, оповестява американският ефирен канал CNN, представен от.

Източник на медията разкрива, че артилерийските снаряди ще бъдат измежду първите оръжейни артикули, които ще бъдат трансферирани в Украйна.

Освен това Украйна разчита на Съединени американски щати да дават редица ракетни системи земя-въздух, както и спомагателни прехващачи за системата за противовъздушна защита Patriot, главното средство за противопоставяне на съветските ракетни офанзиви против градове и основна инфраструктура като електроцентрали.

И най-после, в допълнение към своите непосредствени потребности от оръжия, Украйна евентуално ще получи и ATACMS като част от първия транш от доставки.

Съединени американски щати към този момент предоставиха на Украйна версии на ATACMS с по-малък обхват, само че украинските управляващи не крият желанието си да получат по-нова версия. С обсег от към 300 километра, тези ракети ще дадат на военните на Киев опцията да засилят офанзивите против съветски летища, хранилища за гориво и оръжия, което ще има дълготрайно влияние върху военния потенциал на Русия.

След като оръжията преминат границата, управляващите в Киев ще се опитат да ги доставят там, където са извънредно нужни, допустимо най-бързо. Но това въпреки всичко ще съставлява сериозен логистичен проблем поради голямото количество съоръжение.

Законопроектът за 61 милиарда $ за помощ за Украйна, признат от Камарата на представителите на Съединени американски щати на 19 април, ще влезе в Сената на 23 април. Ако законопроектът мине през горната камара на Конгреса, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще го подпише неотложно, с цел да " можем бързо да изпратим оръжия и съоръжение в Украйна, с цел да посрещнем нейните непосредствени бойни потребности “.

Сега, когато новата военна помощ на Съединени американски щати евентуално ще бъде утвърдена, въпросът е какъв брой бързо жизненоважни муниции, като 155-милиметрови снаряди за гаубици, може да доближат до фронтовите линии, акцентира CNN.

Миналата седмица представителят на Пентагона Патрик Райдър съобщи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е " готово да реагира бързо “, щом бъде дадена съответната заповед.

" Както знаете, имаме доста постоянна логистична мрежа, която ни разрешава да придвижваме материали доста бързо “, акцентира Райдър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР