Повечето от нас познават това ужасно чувство: боледувате с дни,

...
Повечето от нас познават това ужасно чувство: боледувате с дни,
Коментари Харесай

Настинка или грип: Как да ги различим въпреки сходните симптоми

Повечето от нас познават това извънредно възприятие: боледувате с дни, цялото тяло ви боли, имате температура, кашляте и кихате, само че не сте сигурни дали е простуда, или грип. Д-р Синди Уестън, наред с голям брой други медици, показва, че въпреки настинката и грипът да имат сходни признаци, има някои характерни характерности, които да ги разграничават.
Грипът и неговите признаци
Грипът е вирусна зараза, популяризирана посредством кашляне и кихане, която се среща през цялата година, само че най-често през зимата. Противогрипните ваксини понижават риска от заболяване с 50%.
„ Грипът нормално ни удря ненадейно и мощно, за разлика от натрапчивата простуда. – споделя доктор Уестън. – Може да се чувствате добре сутринта, а следобяд внезапно да се почувствате извънредно, с болки и висока температура.

Грипът постоянно е съпроводен от дълбоки мускулни болки – за разлика от настинката. Освен нормалните болки в региона на главата и гърлото, може да ви болят също и краката или гърба.
Симптомите на грипа включват:
Висока температура – температура, по-висока от 37,7 градуса значи, че сигурно би трябвало да потърсите доктор. Възможни са затруднения, провокирани от острата респираторна зараза.
Силни мускулни болки.
Болка в синусите и ушите.
Тежест в гърдите.

Кашлица.
Хрема.
Възпалено гърло.
Диария, гадене и повръщане.
Извънредна отмалялост и безсилие.
В случай на грип е добре да се потърси здравна помощ допустимо най-бързо.

Лечението с антивирусни медикаменти в границите на 24-48 часа може да понижи интензивността на признаците и да понижи вероятността от спомагателни проблеми.
„ И грипът, и настинката могат да доведат до спомагателни проблеми като пневмония, бронхит или синузит – споделя Уестън. – При грипа това е по-вероятно, само че най-добре е да се лекуват признаците и да сте добре отпочинали, с цел да намалите риска от по-нататъшни проблеми. “
Настинката и нейните признаци
Настинките са вирусни инфекции и са по-често срещани през зимата, когато повече хора се събират на закрито и вирусите елементарно се предават от един на различен.

Трудно е да се отървем от настинката, а антибиотиците са непотребни, защото нямат резултат против вирусните инфекции, които предизвикват това неприятно заболяване.
Най-добрият метод да се справите с настинката е да си почивате, да пиете доста течности, да лекувате признаците обичайните медикаменти, да приемате повече витамин C и/или таблетки цинков ацетат.
„ Обикновената настинка не може да бъде излекувана с медикаменти, само че почивката и вярното хранене са най-хубавият метод. Можете да приемате медикаменти за лекуване на признаците, с цел да се почувствате по-комфортно, до момента в който премине. “

Симптомите на настинката включват:
Кашлица.
Възпалено гърло.
Хрема и кихане.
Лека отмалялост.

Студени тръпки.
Воднисти очи.
Загуба на вкус.
Главоболие.
По принцип настинката отминава сама в границите на седмица или две, само че в случай че болестта продължава и признаците се влошат, би трябвало да се потърси здравна помощ.
Инфо: Обекти

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР