Повечето магазини в Германия в неделя не работят и мнозинството

...
Повечето магазини в Германия в неделя не работят и мнозинството
Коментари Харесай

Повечето германци са против смекчаване на закона, за да могат магазините да работят в неделя

Повечето магазини в Германия в неделя не работят и болшинството от участниците в анкета по въпроса не желаят съответното законодателство да бъде променяно, с цел да се разреши на търговците да отварят за повече часове, осведоми ДПА. 

Проучването, извършено от " ЮГав " (YouGov), демонстрира, че 53 % от запитаните отхвърлят концепцията магазините да работят и в неделя, към 37 % поддържат предлагането, а други 10 % нямат желания. 

Сред мъжете " за " са 42 %, а измежду дамите - единствено 34 %. Сред хората на възраст над 55 години , при 62 % има по-голяма възможност от междинното да са " против " сходна смяна.

Във възрастовата група от 18 до 34 години тази възможност е доста по-малка и едвам 40 % от интервюираните не утвърждават магазините да работят по-често в неделните дни, в сравнение с през работните дни, избрани от съответната федерална провинция. 

В изследването са взели участие 3375 души. 

В изявление за немската медийна група " Функе " (Funke) Карстен Вилдбергер, началник на веригата за потребителска електроника " МедиаМарктСатурн " (MediaMarktSaturn), се изрече в интерес на това да се разреши на търговците постоянно да отварят магазините си в неделя съгласно желанията на клиентите. Поне би трябвало да се опита намаляване на наредбите за работните часове, сподели той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР