Повечето кандидати за ръководители на общински лечебни заведения във Варна

...
Повечето кандидати за ръководители на общински лечебни заведения във Варна
Коментари Харесай

Само двама недопуснати кандидати за шефове на лечебни заведения във Варна

Повечето претенденти за ръководители на общински лечебни заведения във Варна не престават във втория стадий на състезанието, разгласен доскоро повече от месец. Комисията за номиниране и осъществяване на конкурсната процедура направи инспекция на сходството на показаните документи с авансово оповестените условия и не позволи единствено двама претенденти, оповестява Chernomore.bg.

Д-р Филип Перейра, който желаеше да оглави Дентален център I, няма приета компетентност по дентална медицина, каквото е условието на състезанието. Кандидатът за шеф на Белодробната болница Евгений Александров няма добита образователно-квалификационна степен „ магистър “ по медицина или по стопанска система и ръководство, както и доказателство за съществуване на пет години трудов стаж като доктор или икономист. За двете здравни заведения ще бъде разгласен нов конкурс, защото доктор Перейра и Александров бяха единствените претенденти, напомня районното издание.

Досегашните шефове на останалите общински ДКЦ-та и лечебни заведения са декларирали предпочитание да запазят постовете си. Ръководителите на ДКЦ „ Чайка “, ДКЦ „ Св. Иван Рилски “, ДКЦ III, ДКЦ V “Св. Екатерина “ и Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина – доктор Румен Димов, доктор Людмил Цветков, доктор Ивелина Василева, доцент Галинка Павлова и доктор Христо Кьосев, са единствените претенденти за поста „ шеф “ за съответното здравно заведение. Без конкуренция в състезанието са също шефовете на Специализираната болница по акушерство и гинекология проф. Емил Ковачев и на Онкоболницата проф. Георги Кобаков.

Нов претендент е доктор Атанас Табаков. Той желае да застане отпред на ДКЦ I „ Св. Клементина - Варна “ или на ДKЦ IV. Негови съперници са актуалните шефове надлежно доктор Иван Иванов и доктор Соня Цекова.

Всички те бяха позволени до втория стадий на конкуренцията, когато ще бъде направена оценка на писмените им концепции за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал. Последната част от конкурсната процедура е събеседване с претендентите. Според изискванията на състезанието до нея ще бъдат позволени претендентите с оценка минимум „ мн. добър 4.50 “ по шестобалната система.

Вторият и третият стадий от състезанието ще се проведат в постройката на Община Варна, в Стаята на общинския консултант, на 07.03.2022 година от 09:00 часа.

В комисията вземат участие общинските съветници проф. Антоанета Цветкова, проф. Анелия Клисарова, доцент Николай Евтимов и доктор Ивайло Митковски. В състава й влизат също шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова, шефът на дирекция „ Здравеопазване “ Анастасия Георгиева и Петя Петрова, старши юрист към дирекция „ Правно-нормативно обслужване “.

Списъкът с позволените и недопуснатите претенденти до втория стадий от състезанието за възлагане ръководството на лечебните заведения е оповестен на уеб страницата на Общинския съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР