Повечето хора са отворени за нови професионални възможности и дори

...
Повечето хора са отворени за нови професионални възможности и дори
Коментари Харесай

6 признака, че е дошло време да напуснете работа

Повечето хора са отворени за нови професионални благоприятни условия и даже за смяна на работното място. Според изследване на компаниите за асортимент на личен състав Accounting Principals и Ajilon, към 80% от работещите в Съединени американски щати търсят пасивно или интензивно сходни благоприятни условия. Как обаче може да разберете дали е пристигнал моментът, в който търсенето би трябвало да се трансформира в деяние и да напуснете актуалната си работа?

„ Напускането на работа и намирането на нова може да бъде ужасяващо. Не всеки обича или знае по какъв начин да се оправи с смяната. Хората от време на време се нуждаят от някаква причина или причина, с цел да изоставен, без значение дали става въпрос за нова професионална вероятност, за здравословен проблем или за спор с шефа “, споделя Джил Гуджино Панте, шеф на центъра за развиване на кариерата в Университета в Делауеър.

„ Има избрани признаци, по който може да разберете дали просто сте се размечтали или в действителност би трябвало да методите съществено към опцията да започнете работа на ново място “, прибавя Дейв Денаро, вицепрезидент на консултантската компания Keystone Associates.

Това са 6 признака, че е пристигнало времето да напуснете работа:

1. Не ви се става от леглото

Макар че не е извънредно да има интервали, в които се чувствате нещастни и отегчени на работното място, тoва не би трябвало да се трансформира в всекидневно прекарване.

„ Ако не сте душевен ангажирани с това, което вършиме, с цел да си изкарвате прехраната, не чакайте дълго преди да потърсите смяна. ”, споделя Холи Каплан, коуч и създател на Surviving the Dick Clique: A Girl’s Guide to Surviving the Male Dominated Corporate World.

„ Оставането на място, което намирате за безинтересно и досадно, ще окаже съществено отрицателно въздействие както върху самите вас, по този начин и върху компанията “, прибавя тя.

2. Взаимоотношенията на работното място са токсични

Приблизително една трета от интервюираните в допитването на Accounting Principals и Ajilon са дали отговор, че биха напуснали работата поради неприятен управител или началник. Влошаването на взаимоотношенията на работното място, било то с вашият началник или сътрудници, е един от най-ясните знаци, че е време да напуснете, споделя Панте.

„ Ако по-голямата част от взаимоотношенията ви в работата са токсични, нефукциониращи и даже нападателни, значи е време да потърсите някаква опция. Винаги ще има някой, с който да не се разбирате на работното място. Понякога това могат да бъдат даже няколко индивида. Ако обаче всяка вечер, когато се прибирате у дома, сте уплашени, не се чувствате ценени и не можете да се насладите на персоналния си живот, би трябвало да преоцените целите си и да напуснете тази токсична работна среда “, прибавя тя.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР