Повечето хора поне веднъж са изпадали в ситуация да останат

...
Повечето хора поне веднъж са изпадали в ситуация да останат
Коментари Харесай

Десетте неща, за които пилеем парите си без да усетим

Повечето хора най-малко един път са изпадали в обстановка да останат изненадващо без средства и да не знаят къде са отишли приходите им. А на някои хора това се случва всеки месец, което с изключение на за нужда от увеличение на бюджета, може да приказва и за неправилното му ръководство. Ето кои са 10-те разхода, за които парите безусловно изтичат сред пръстите ни, без да усетим:

Пушене/Алкохол

Днес кутия цигари коства сред 5 и 6 лв.. Простата сметка демонстрира, че даже и 1 кутия да ви е задоволителна за 2 дни, това са общо 75-80 лв. разход за месеца. А какъв брой пари давате месечно за бира, вино или концентрат? Може би още толкоз, в случай че не и повече.

Джънк фууд

Мит е, че бедните хора не могат да си разрешат здравословна храна. Защо просто не сравните цените на пресните зеленчуци и плодове с тези на чипса, сандвичите, сладоледа и сладките? Изводът е, че първите храни са даже потребни, а цената им е идентична, или даже много по-ниска (ако си ги произведем сами).

Кредитни карти и бързи заеми

Години наред Уорън Бъфет изяснява, че младежите не трябва да употребяват кредитни карти. За никого не е загадка, че лихвата по парите, които употребяваме от тях след гратисния интервал, е към 20-21%. Но даже и те са по-ниски от разноските, които плащаме за бързите заеми, които постоянно са с рента от към 40-45%.

Импулсивни покупки

Много постоянно няколко дни, откакто сме получили заплата или задатък, оставаме съвсем без пари. Това е по този начин, защото към този момент имаме лист в главата си за нещата, които бихме желали и пазарим, без да мислим за оставащите дни.

Игри на щастието и други залагания

Лотариите и футболните или други спортни
залози постоянно нанасят съществени „ вреди “ на бюджета ни. Ето за какво е добре да насочим тези средства в друга посока.

Излизания

Все още ли петък и събота вечер са ви обичаните, защото се виждате с приятели/познати на вечеря или в бар? Пресметнете обаче какъв брой пари пилеете за няколко часа наслаждение.

Игри

Голяма част от младото потомство играе на разнообразни игри. Често обаче те са свързани с спомагателни покупки, за които даваме по 4.99 евро, или 9.99 евро, а от време на време и повече. На пръв взор това не са доста пари, само че дали го вършим единствено по един път в месеца?

Най-новите технологии

Смарт часовници, гривни, телефони, тв приемници, преносими компютри, Play Station и така нататък Всеки месец слушаме и четем за най-новите технологии, които са с по-добри благоприятни условия от притежаваните от нас. Тях можем да купим обаче за много съществени суми, а когато са на погашение – стоката може да се оскъпи съществено.

Банкови такси

Преди дни ви информирахме, че банковите такси у нас са се нараснали съществено в последните години. Въпросът тук е какъв брой сметки имате? Ако те са повече от 1, помислете дали да не закриете тази/тези, които не ползвате. Съвет на специалистите е да ползвате и банкомат на личната банка, или другояче казано - на тази банка, която е издала картата ни.

Модерни играчки/скъпи облекла за децата ни

Да, всички желаеме децата ни да наподобяват добре. Но това не значи, че би трябвало да им купуваме най-известните марки, най-малкото тъй като след няколко месеца те към този момент ще са им дребни, написа dunavmost.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР