Повечето германци са на мнение, че одобреният от правителството на

...
Повечето германци са на мнение, че одобреният от правителството на
Коментари Харесай

Повечето германци не вярват, че човечеството ще се бори ефективно с климатичните промени

Повечето германци са на мнение, че утвърденият от държавното управление на Германия пакет от 54 милиарда евро за битка с климатичните промени не е задоволително упорит , демонстрира социологическо изследване, представено от " Политико ".

Пакетът, оголен предходната седмица, включва редица ограничения, които би трябвало да оказват помощ на страната да реализира задачите си за понижаване на въглеродните излъчвания до 2030 г ., само че е подложен на критика от природозащитни организации, че е прекомерно слаб.

Според изследването Politbarometer на телевизия ZDF 53 на 100 от германците са съгласни, че пакетът " не е задоволителен " . Само 20% считат, че е задоволителен, а 13 на 100 са на мнение, че е прекален.

Повечето поддръжници на Зелените, социалдемократите и Левицата считат, че пакетът е несъответстващ.

Близо половината от поддръжниците на Свободните демократи, 39% от поддръжниците на християндемократите и 28% от поддръжниците на " Алтернатива за Германия " имат вяра, че ограниченията не са задоволителни.

Но съгласно сондажа 63 на 100 от германците не считат, че бензинът и дизелът би трябвало да бъдат по-скъпи от посоченото в климатичния пакет , в който се планува нарастване с 0,03 евро за литър от 2021 година и сред 0,09 и 0,15 евро за литър от 2026 година

Сондажът демонстрира още, че множеството германци са песимисти за възможностите на човечеството в битката с климатичните промени . Запитани дали светът ще успее дейно да се бори с климатичните промени, ¾ дават отговор негативно.

От изследването излиза наяве още, че Зелените са с изравнени позиции с християндемократите . Двете партии са подкрепяни от 27 на 100. По-рано този месец Зелените бяха на второ място с 24% . Социалдемократите губят 2% до 13 на 100 и са на четвърто място. " Алтернатива за Германия " е подкрепяна от 14%.

Зелените са най-популярната партия що се отнася до политики против климатичните промени . 55% от респондентите дават отговор, че поддържат политиките на Зелените против климатичните промени.

В изследването са взели участие повече от 1300 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР