Повечето германци подкрепят плановете на коалиционното правителство за разширяване на

...
Повечето германци подкрепят плановете на коалиционното правителство за разширяване на
Коментари Харесай

Повечето германци подкрепят увеличаването на инвестициите за отбрана, сочи проучване

Повечето германци поддържат проектите на съдружното държавно управление за разширение на отбранителните качества, сочи отчет на компанията " ПрайсуотърхаусКупърс ", представен от ДПА. 

Според изследването 68% от немските жители поддържат проектите. В същото време 63% считат, че към момента не се е осъществила " повратната точка " в отбранителната политика, оповестена от канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 през март 2022 година в отговор на започването на войната в Украйна.

Мнозинството счита, че вложенията са нужни, като 57% поддържат концепцията да се отделят 2% или повече от брутния вътрешен артикул за вложения в отбранителния бранш, а 31% са сериозно настроени. 

В изследването на " ПрайсуотърхаусКупърс ", извършено на 8 и 9 януари, са взели присъединяване 500 мъже и дами на възраст сред 18 и 65 години, а проучването се реализира малко преди Мюнхенската конференция по сигурността. 

Резултатите, които се разгласяват след сходно изследване през 2022 година, бяха предоставени през вчерашния ден на ДПА в Берлин.

" При проучването от лятото на 2022 година успяхме да изчислим каква част от популацията е шокирана от съветската инвазия в Украйна и до каква степен е настъпила смяна в мнението по въпросите, свързани с защита. Резултатите от 2024 година акцентират, че хората към момента са обезпокени и желаят да се положат повече старания за укрепване на сигурността ", сподели Волфганг Цинк, един от създателите на проучването. 

Общо 58% считат за по-скоро належащо увеличението на войските по източния фланг на НАТО, изключително поради плануваното изпращане на немска бойна бригада в Литва. Въпреки това, запитани за настройката си към Бундесвера (германските въоръжени сили) единствено 45,5% от взелите присъединяване в изследването са дали отговор позитивно. През 2022 година 54% са имали положително мнение за Бундесвера, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР