Повечето държави членки на Г-20 решително осъдиха войната на Русия

...
Повечето държави членки на Г-20 решително осъдиха войната на Русия
Коментари Харесай

"Повечето" държави-членки на Г-20 "решително осъдиха" войната на Русия в Украйна: Декларация

" Повечето " страни членки на Г-20 " уверено осъдиха " войната на Русия в Украйна, се показва в взаимната декларация на водачите от края на срещата на върха в Бали, Индонезия, в сряда, съобщи CNN.

Документът, който обгръща повече от 1100 страници, не е подписан от обособените присъстващи водачи и удостоверява разликите в мненията на срещата на върха, където вниманието беше ориентирано към Китай и Индия, до момента в който западните страни упорстваха за изрично наказание на войната в заключителното изказване.

" Повечето членове уверено осъдиха войната в Украйна и подчертаха, че тя предизвиква голямо човешко страдалчество и изостря съществуващите недостатъци в международната стопанска система - лимитира растежа, усилва инфлацията, нарушава веригите за доставки, усилва енергийната и продоволствената неустановеност и покачва рисковете за финансовата непоклатимост ", се споделя в документа.

Китай неведнъж е отказвал да назова нападението на Русия над Украйна " инвазия " или даже " война ", нито пък е осъждал Москва за военните ѝ дейности.

" Имаше и други отзиви и разнообразни оценки на обстановката и глобите ", се споделя в документа. " Като отчитаме, че Г-20 не е форумът, който взема решение въпросите на сигурността, ние признаваме, че въпросите на сигурността могат да имат обилни последствия за международната стопанска система. "

Страните от Г-20, в това число Китай, също се оповестиха срещу опцията за потребление на нуклеарни оръжия в спор.

В документа на водачите на Г-20 се показва: " Използването или опасността за потребление на нуклеарни оръжия е неприемливо. Мирното разрешаване на спорове, напъните за справяне с рецесии, както и дипломацията и разговорът са от жизненоважно значение. Днешната ера не би трябвало да бъде война. "

Снимка: Руският външен министър Сергей Лавров се разхожда по време на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, на 15 ноември. (Achmad Ibrahim/AP)

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР