Повече ученици с медали от международни олимпиади ще получават стипендии

...
Повече ученици с медали от международни олимпиади ще получават стипендии
Коментари Харесай

Осигуряват стипендии за повече ученици с медали от международни олимпиади

Повече възпитаници с медали от интернационалните олимпиади ще получават стипендии от 2023 година Това разгласи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов по време на националния конгрес “Училищата с нововъведения за бъдещето ”, проведен от МОН. Той изясни, че следва смяна в наредбата за протекция на деца с изявени способности. Тя ще разреши всички възпитаници, спечелили златни, сребърни или бронзови оценки от интернационалните олимпиади, да получават стипендии. В момента заплащане се отпуска на възпитаник, класиран самостоятелно на първо, второ или трето място. В същото време класирането при някои интернационалните олимпиади се прави в медали (златен, сребърен и бронзов), а не по места (първо, второ и трето). Затова не всички медалисти могат да получат стипендии.

На формалната гала в зала 3 на НДК бяха наградени 36 новаторски учители от цялата страна. „ Мисията на учебното заведение е да бъде прозорец към бъдещето. Учителите иноватори са тези смели хора, които търсят способи да провокират интерес у децата, да оставят у тях трайното чувство, че могат да бъдат откриватели и откриватели, и да бъдат готови за това незнайно бъдеще, цялостно с провокации, съобщи министър Сашо Пенов в приветствието си до участниците във форума. Бъдете здрави и продължавайте да не сте единствено учители, само че и създатели, и вдъхновители, пожела той на учителите от новаторските учебни заведения в страната.

542 са новаторските учебни заведения в България. Те се намират в 192 обитаеми места в 28-те области в страната. Днес в България работят над 20 хиляди новаторски учители. По време на форума някои от тях показаха своите достижения в просветителната сфера в региона на новаторското образование.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР