Повече туристи, които искат да опознаят България. Това са очакванията

...
Повече туристи, които искат да опознаят България. Това са очакванията
Коментари Харесай

Wizz Air очаква повече туристи в България заради „въздушния Шенген“

Повече туристи, които желаят да опознаят България. Това са упованията на нискотарифния транспортьор Wizz Air в резултат на влизането на България във „ въздушния Шенген “.

Трябва да забележим по какъв начин тъкмо ще се промени работата на летищата. Но съм сигурна, че ще забележим нарастване на хората, които желаят да видят България “, сподели Саша Вислаус, представител на Wizz Air по време на конференция за български публицисти.

Припомняме, че от 31 март пътуването със аероплан от България до страни в Шенген, или назад, ще бъде улеснено, защото пасажерите няма да минават през паспортен надзор.
Как на процедура ще се ползва „ въздушният Шенген “ от летищата в България?Трудна година
Авиопревозвачът чака една от най-трудните си години поради инспекциите, пред които е изправен. Управляващият шеф на превозвача в Обединеното кралство, Марион Джефроа, сподели, че самолетната компания ще има „ неизменен потенциал спрямо предишното лято “.

Въпреки това превозвачът не възнамерява нарастване на цените на самолетните билети.

Ние държим допустимо най-ниските цени на нашите билети. Но има условия, които могат да ги покачат “, сподели Вислаус за Economic.bg.

Той посочи, че колкото по-от рано човек възнамерява своята почивка и закупи самолетния си билет, толкоз на по-изгоден ще бъде той.
Без нови дестинации
За 2024 година Wizz Air не възнамерява нови дестинации от България. Но упованията на самолетната компания са идната година да бъде много по-силна и сполучлива.

Предстои пренасяне на самолетната компания от Терминал 1 на Терминал 2 поради идно затваряне на първия терминал за плануван ремонт. Все още обаче не е решено каква осведомителна акция ще бъде извършена, с цел да се осведомят пасажерите и да не настъпи комплициране.  

Нискотарифният транспортьор има две бази в България, извършва 47 маршрута до 18 страни и лети от четирите огромни летища в България.
Какви са проектите за 2024 година?
През актуалната година самолетната компания възнамерява усъвършенстване в мобилното си приложение и опциите за онлайн резервации.

Установихме, че повече от 70% от резервациите се вършат през телефона “, споделя Саша Вислаус.

Авиокомпанията разгласи, че междинната възраст на нейния флот е 4.5 години и това ги трансформира в една от най-зелените самолетни компании.

Само през 2023 година с Wizz Air са летели 60.3 млн. пасажери, което е връх за самолетната компания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР