Повече от седем дни след опустошителните земетресения в Турция и

...
Повече от седем дни след опустошителните земетресения в Турция и
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Турция и Сирия надвишава 36 000 души

Повече от седем дни след опустошителните трусове в Турция и Сирия спасителите не престават обезверените опити да открият оживели под руините. Надеждите да бъдат открити живи хора обаче понижават. Жертвите в двете страни към този момент са близо 40 хиляди.

Правителството на Сирия отваря два спомагателни пропускателни пункта, с цел да влиза помощ за потърпевшите от земетресението.

Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че това решение ще даде доста отражение върху количеството на доставената помощ и бързината с която доближава потърпевшите.

Но до момента в който в Турция помощта стига по-лесно и бързо, гражданската война в Сирия не разрешава доставките.

Режимът на президента Асад сподели, че неналичието на помощ за потърпевшите е поради интернационалните наказания против Сирия. Но филантропични организации упорстват, че главната спънка е отхвърли на Асад да пусне конвоите с храни и облекла до териториите, които не управлява.

В Хатай има група от 20 спасители по пещерно избавяне. Те са изпратени от неправителствена организация, с цел да оказват помощ. Мъжете споделиха, че малко късно са пристигнали, тъй като към този момент вадят повече трупове, в сравнение с живи хора.

“Районът се намира на към 50 километра от Сирия. Тук е по-скоро бежански център. Има доста полиция и жандармерия, които управляват обстановката ”, уточни единият от спасителите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР