Повече от половината руснаци, участвали в проучване на Общоруския център

...
Повече от половината руснаци, участвали в проучване на Общоруския център
Коментари Харесай

Повечето руснаци не виждат полза от западната цивилизация и култура -

Повече от половината руснаци, взели участие в изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), не считат западната цивилизация, просвета и народна власт за потребни. Това демонстрират оповестените през днешния ден резултати от проучването, представени от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Повече от половината руснаци (59%) не виждат изгода от западната цивилизация, народна власт и просвета. Според 33 % те са несъответствуващи за нас, а 26 на 100 са на мнение, че те са разрушителни. Тези показа трайно се затвърждават в публичното мнение след 2000 година, когато изразилите негативна позиция са били 35 %, 25 на 100 са били на мнение, че западните ориентири са несъответствуващи за нас, а 10% са ги считали за пагубни ", се споделя в известието на центъра.

Според оповестените резултати делът на тези, които считат, че от западната просвета, народна власт и цивилизация могат да бъдат взети доста потребни неща, понижава от 55% през 2000 година на 30 на 100 през 2022 година

Младите хора (на възраст 18-34 г.) се отнасят лоялно към Запада и считат, че той е необходим на Русия или може да ѝ даде доста положителни неща (50-55 процента). При групата на хората над 35 година доминират противоположните оценки. Анкетираните на възраст над 60 година считат западните ориентири за пагубни и несъответствуващи (70%).

Същевременно всеки втори участник в проучването (55 процента) е на мнение, че Западът не е отговорен и че руснаците сами не помнят личната си просвета, а една трета от запитаните (35%) виждат проблем в усилването на въздействието на западната просвета. С мнението, че западната просвета въздейства негативно на артистичните усети на руснаците се съгласяват 44 на 100 от запитаните.

" За съветската просвета продължава да е особено съществуването на защитни филтри, позволяващи да се заимстват нови детайли, помагащи за развиването ѝ, и в същото време да се отблъскват тези, които опонират на базовите полезности. Запознавайки се с любознание и нерешителност с новите трендове, руснаците надалеч не всеки път ги одобряват като норма. За болшинството от запитаните слагането като приоритет на възпроизводството и развиването на многонационалната просвета на съветския народ е основно изискване за понижаване на заплахата от разрушение на културния ѝ код ", разяснява изследването съветникът на генералния шеф на ВЦИОМ Елена Михайлова.

Националното проучване " ВЦИОМ-Спутник " е извършено на 5 август с присъединяване на 1600 пълнолетни жители на Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР