Повече от половината лекари във Великобритания са наблюдавали или са

...
Повече от половината лекари във Великобритания са наблюдавали или са
Коментари Харесай

56% от лекарите във Великобритания са преживели и са били свидетели на насилие

Повече от половината лекари във Англия са следили или са претърпели принуждение от пациенти или техни родственици през последната година, в това число произшествия, при които са били наплюти и заплашвани, демонстрира изследване на Дружеството за отбрана на медиците, представено от БНР.

От изследването излиза наяве, че лекари са били дърпани за косите, били са притискани до стената и са били измъчвани на расова основа.

Големите закъснения с медицинските грижи и дефицитът на личен състав се показват като съществена причина за по-голямата настъпателност от страна на обслужваните.

56% от интервюираните лекари са претърпели или са били очевидци на обстановка, включваща вербално или физическо принуждение през последната година.

Почти половината от тях споделят, че случаите са били вследствие на липса на личен състав, а 45% показват като причина разочарованието и гнева на пациентите, че би трябвало да чакат дълго време, с цел да бъдат лекувани.

Председателката на Дружеството за отбрана на медиците професор Джейн Дакре е представена от вестник „ Гардиън “ да показва цялостното си схващане, че дефицитът на личен състав и дългото очакване могат да бъдат разочароващи и стресиращи за пациентите и техните фамилии. Не би трябвало да се не помни обаче, че личният състав на първа линия прави всичко допустимо и то при доста сложни условия да ги обслужи, добавя тя.

Загрижеността за експанзията, ориентирана към чиновници на Бърза помощ, накара държавното управление да удвои оптималната присъда за хора, съдени за нахлуване против медици.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР