Повече от половината българи са функционално неграмотни, алармираха от асоциация

...
Повече от половината българи са функционално неграмотни, алармираха от асоциация
Коментари Харесай

Първият в България „Ден на четенето“ се организира на 17 ноември

Повече от половината българи са функционално необразовани, сигнализираха от асоциация „ Българска книга ”. Все повече хора се затрудняват да работят с текст, което води до разпространяване на дезинформация и поддаване на операции. С цел предварителна защита на казуса,асоциации, свързани с културата и образованието, оповестиха днешния 17 ноември за „ Ден на четенето ”. Целта е да се подтиква грамотността, освен при децата, само че и при възрастните хора.

" Задълбоченото четене на книги е доста значимо, освен за обособения човек, само че то способства и за развиването на стопанската система, бизнеса и нововъведенията. Именно четенето е оня базов развой, виновен за развиването на мисленето ", отбелязаВалентина Стоева, ръководител на фондация „ Четене “.

" Една от самодейностите на акцията се назовава „ Първа книга ”. Идеята е всяко новородено дете да получава книга, която родителите да му четат, тъй като ранното слушане на книги е значимо за образуването на индивида ", обясниДесиславаАлексиеваот асоциация „ Българска книга ”.

По време на събитието, стана ясно, че в първия „ Ден на четенето “ в България са се записали общо над 177 хиляди души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР