Повече от два месеца преди телефонния разговор, заради който започна

...
Повече от два месеца преди телефонния разговор, заради който започна
Коментари Харесай

"Асошиейтед прес": Зеленски усещал натиск от Тръмп още преди да стане президент

Повече от два месеца преди телефонния диалог, поради който стартира следствие за импийчмънт против Доналд Тръмп, новоизбраният украински водач към този момент се е тревожел поради напън от страна на американския президент да се стартира следствие против неговия противник демократ Джо Байдън, заяви " Асошиейтед прес ".

Володимир Зеленски събрал дребна група съветници на 7 май в Киев на среща, която е трябвало да бъде отдадена на енергетиката.

Вместо това групата прекарала над 3 часа в разискване по какъв начин да се отговори на настояването от страна на Тръмп и юриста му Руди Джулиани за следствие и по какъв начин Зеленски да не бъде замесен в конспирация поради американските избори.

Това споделят трима души, осведомени с детайлности от срещата. Те разговаряха с АП, при изискване че самоличността им няма да бъде разкрита.

Срещата е била проведена две седмици откакто Тръмп се обадил да поздрави Зеленски за успеха на президентските избори на 21 април и преди той да встъпи публично в служба. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (22)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР