Повече от 8 милиона души страдат от повтарящи се епизоди

...
Повече от 8 милиона души страдат от повтарящи се епизоди
Коментари Харесай

Подагра- как да се справим с болката при криза?

Повече от 8 милиона души страдат от повтарящи се епизоди на подути, горещи, червени и мъчителни стави. Сред тях са доста известни артисти, спортисти и писатели. Бенджамин Франклин пропуща доста срещи по време на правенето на Декларацията за самостоятелност точно поради подагра.

Ще ви дадем няколко съвета за това по какъв начин да се справите с болката по време на рецесия, в случай че имате подагра.

Какво е подагра?

Лесно е да се обясни- това е ставно инфектиране, което се дължи на високи равнища на пикочна киселина в кръвта. Болката, която човек изпитва е повече от мъчителна. Обикновено повода за отключване на това заболяване се крие в метода на живот.

1. Отървете се от непотребното тегло

Когато човек е с наднормено тегло, тялото му създава повече инсулин. Високите равнища на инсулин забавят елиминирането на пикочната киселина, която предизвиква подагра. Също по този начин едно изследване през 2015 година потвърждава, че хората, които не са с наднормено тегло, само че имат високи равнища на висцерална лой, са по-склонни да развият подагра, в сравнение с хората, които имат по-малко мазнини в корема. Така че загубата на непотребните килограми може да ви помогне да овладеете болката.

2. Проверете фамилната си история

Подаграта е отчасти генетично заболяване, тъй че в случай че някой от вашето семейство го е имал, бъдете по-внимателни. За страдание не можете да извършите нищо, с изключение на да следите здравето си деликатно. Също сте изложени на риск, в случай че:

сте мъж сред 40 и 50 години;

приемате диуретични медикаменти или циклоспорин;
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР