Повече от 750 участници от над 50 страни са заявили

...
Повече от 750 участници от над 50 страни са заявили
Коментари Харесай

Шампиони се връщат на тепиха за световното първенство за ветерани в Пловдив

Повече от 750 участници от над 50 страни са декларирали досега присъединяване в Световното състезание по битка за ветерани, което ще се организира в Многофункционалната спортна зала " Колодрума " в Пловдив. Това стана ясно на конференция в общината с присъединяване на заместник-кмета Георги Титюков, ръководителя на Организационния комитет Ангел Ангелов, Цено Ценов - вицепрезидент на Световната федерация по битка /UWW/ и президент на Европейската федерация по битка, Теодорос Хамаков - вицепрезидент на Европейската федерация по битка, който е и механически пратеник към UWW за шампионата.

Шампионатът ще се организира от 10 до 15 октомври, като церемонията по формалното разкриване е на следващия ден от 18 часа в " Колодрума ". Елиминациите в другите категории са от 9 до 14 часа, а финалите - от 18.00 до 21.30 часа. Входът е свободен, оповестяват уредниците.

Публиката ще има опция да следи битки сред международни сили в битката като Съединените щати, Русия, Турция, Иран и други Гостите идват с огромни тимове, които включват олимпийски, международни и европейски медалисти.

Председателят на Организационния комитет Ангел Ангелов и вицепрезидентът на Световната федерация по битка /UWW/ и президент на Европейската федерация по битка Цено Ценов благодариха за поддръжката на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и екипа от общината. Те показаха убеденост, че това състезание ще бъде едно от най-хубавите в календара на Световната федерация по битка, което ще даде опция на града да кандидатства и за семейството на други влиятелни събития.

Една от огромните атракции в шампионата ще бъде Иван Цонов, олимпийски вицешампион от Сеул 88, който понастоящем е асистент треньор в националния тим по свободна битка. Световения и европейски първенец Николай Паслар също се връща на тепиха, само че след относително къса пауза от 3 години. Той извърши същинско мъжество, като за три месеца смъкна над 20 кг, с цел да влезе в категория до 78 кг. Именно желанието му за понижаване на тежестта дава спомагателен тласък на 37-годишния ас да вземе решение да се състезава още веднъж.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР