Повече от 70 британски законодатели изразиха своето противопоставяне срещу въвеждането

...
Повече от 70 британски законодатели изразиха своето противопоставяне срещу въвеждането
Коментари Харесай

Нарастват противниците на ваксинационен паспорт във Великобритания



Повече от 70 английски законодатели показаха своето опълчване против въвеждането на по този начин наречените " имунизационни паспорти ", които държавното управление обмисля да вкара, с цел да помогне за отваряне на стопанската система, когато стартира да анулира противоепидемичните ограничения в Обединеното кралство, оповестява Ройтерс.

Правителството преразглежда концепцията да изиска от хората да демонстрират доказателства за имунизация против Covid-19 за достъп до препълнени пространства като кръчми или спортни събития. Премиерът Борис Джонсън към този момент сподели, че евентуално е нужен сходен документ за интернационалните пътувания.

Вестник " Дейли Телеграф " (Daily Telegraph) заяви през предишния уикенд, че изпитванията на Covid паспортите ще стартират през идващите два месеца по време на пилотни огромни спортни събития и вероятно при гала за разпределяне на музикални награди, с цел да се оцени тяхното влияние.

В четвъртък Джонсън съобщи, че композиция от имунни фактори - в случай че хората са прекарали заболяването, били са имунизирани или са си създали тест за Covid-19 - ще даде убеденост на бизнеса.

" Така че тези три неща, които работят дружно, мисля, че ще бъдат потребни за нас, до момента в който вървим напред ", сподели английският министър председател.

Има обаче възходяща угриженост от някои представители на неговата лична консервативна партия, както и от опозиционни депутати и групи за гражданските права по отношение на вероятността за документи за сложени ваксини.

" Противопоставяме се на разделящото и дискриминационно потребление на удостоверението за Covid статут, като метод да се откаже на хората достъп до публични услуги, бизнес или работа “, се показва в изказване, подписано от група от над 70 депутати от целия политически набор, оповестява Ройтерс.

Според плануваната от държавното управление " пътна карта " за излизане от пандемията, кръчмите ще имат право да обслужват хората навън по-късно този месец, като ще има в допълнение облекчение на рестриктивните мерки в средата на май, преди всички ограничения да бъдат отстранени в края на юни.

Миналия месец Джонсън допусна, че някои кръчми може да изискват от клиентите да показват имунизационен документ. Междувременно министърът на културата Оливър Даудън съобщи, че сходни документи могат да оказват помощ на повече хора да влязат в кината.

Все още не е взето решение и Джонсън е упълномощил на вицепремиера Майкъл Гоув да преразгледа вероятната роля на Covid документите, като сподели, че има дълбоки и комплицирани етични проблеми, които би трябвало да се проучат. Майкъл Гоув би трябвало да рапортува скоро.

Междувременно повече от 31 милиона британци към този момент са получили първата си доза от ваксина против Covid-19 в най-бързата имунизационна стратегия в Европа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР