Повече от 660 000 души са успели да избягат от

...
Повече от 660 000 души са успели да избягат от
Коментари Харесай

Повече от 660 000 души са успели да напуснат Украйна

Повече от 660 000 души са съумели да избягат от Украйна в западна посока за 6 дни от началото на съветското настъпление. Задръстванията по пътищата значат, че с цел да бъдат пропътувани 60-те километра от Одеса до молдовската граница са нужни най-малко 24 часа. Повече от две денонощия чакат искащите да минат границата с Полша.

Около 1 милион души - по несигурни калкулации - търсят леговище по-далеч от бойните дейности, само че са към момента в Украйна, оповестиха от Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

С тези темпове тази бежанска рецесия се обрисува като най-мащабната за това столетие, установи говорителката на организацията Шабиа Манту.

" За страдание, ще би трябвало да се подготвим за милиони, които ще дойдат, " сподели еврокомисарят по вътрушните работи Илва Йохансон на брифинг в Братислава.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че страната му е подготвена да одобри 200 хиляди украинци и ще отпусне 220 милиона паунда филантропична помощ.

Европейската комисия отделя половин милиард евро за справяне с филантропичното злополучие, разгласи в Европарламента ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен. Според Организация на обединените нации обаче за подкрепяне на бедстващите в Украйна 6 милиона души ще са нужни в идващите 3 месеца най-малко 1 милиард и 100 милиона $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР