Повече от 600 пожарникари със 189 автомобила, i противопожарни самолети,

...
Повече от 600 пожарникари със 189 автомобила, i противопожарни самолети,
Коментари Харесай

Над 600 огнеборци гасят огромен пожар в Португалия

Повече от 600 пожарникари със 189 автомобила, i противопожарни самолети, както и благодарение на локалното население се борят с огромен пожар в Португалия.
Стихиятаобхвана естествен парк покрай курорта Кашкайш, западно от португалската столица Лисабон.
Както оповестява Ройтерс, пожарът е избухнал през вчерашния ден в 17:00 часа локално време, в планински регион, който е част от естествения парк Синтра-Кашкайш, който обгръща повърхност от към 145 квадратни километра.

В едно от засегнатите от пожара села жителите са се пробвали да попречат на пламъците да доближат къщите, като са гасили огъня с вода от кофи и благодарение на култивиран маркучи.

Според управляващите няма развалени къщи и няма данни за потърпевши.

Данните на Европейски Съюз демонстрират, че Португалия, която до момента не беше наранена вголяма степенот горещата вълна, предизвикала огромни материални вреди в Южна Европа, нормално е една от най-тежко страдащите от пожари страни в общността.

Екстремните климатични условия през юли провокираха рекордно високи температури в Китай, Съединените щати и доста южноевропейски страни, както и горски пожари, дефицит на вода и увеличение на болничните интервенции, свързани с топлинен удар. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР