Повече от 600 000 лева инвестира в ново високотехнологично оборудване

...
Повече от 600 000 лева инвестира в ново високотехнологично оборудване
Коментари Харесай

Варненската фирма „Мухтаров“ ООД с мащабни инвестиции в ново оборудване

Повече от 600 000 лв. влага в ново високотехнологично съоръжение варненската компания „ Мухтаров “ ООД. Лидерът на пазара за покриви и покривни структури и произведения от ламарина в Източна България усили арсенала си от машини като добави „ мерцедесът “ на листоогъващите машини и закупи двойносгъващ абкант на немската компания Variobend.

„ Ние от „ Мухтаров “ имаме вяра, че когато полагаш старания и не спираш да работиш и да се развиваш даже рецесията може да се трансформира във опция “, разяснява новата инвестиция Венцислав Мухтаров, шеф на „ Мухтаров “ ООД.

Двойносгъващият абкант Variobend е високотехнологична машина, която ще ни разреши още по-голямо продуктово многообразие, както и ще способства за увеличение на продуктивността ни, споделя Мухтаров. Машината разрешава прегъване на всевъзможни строителни окомплектовки с дължина на детайлите до 6400 мм и дебелина на прегъване до 1,5 – 2 мм според от метала. Скоростта на прегъване на машината е забележителна - 3 секунди от 0 до 140 градуса. Съоръжението е снабдено с грип лапи, които захващат ламарината или детайлите и разрешава на машината да работи в автоматизиран режим, без човешка интервенция.

Благодарение на двойносгъващия абкант „ Мухтаров “ ООД възнамерява да усили индустриалния си потенциал от окомплектовки и доста типове покривни елементи и плоскости, като по този метод ще отговори в още по-голяма степен на потребностите на своите клиенти, като те могат да се възползват от по-кратките периоди за осъществяване на техните поръчки.

За екипа на „ Мухтаров “ насладата от новата машина е още по-голяма, тъй като с помощта на тази инвестиция Варна става вторият град в България след София, който може да се похвали с такава високотехнологична машина. „ Да си водач на пазара и виновен шеф в наши дни значи и да си визионер. Да осигуриш върхови технологии в машинния си парк и благоприятни условия за развиване на екипа си, с цел да запазиш лидерската си позиция и да надхвърлиш упованията на клиентите “, разяснява още Мухтаров.

Фирма „ Мухтаров “ ООД е основана през 1993 година и е добре позната на пазара във Варна и цяла Източна България с произвеждане си на покривни профили и въздуховодна арматура. Днес компанията предлага качествени услуги и решения за бита и бизнеса в областта на ОВК инсталациите, хидро- и топлоизолациите, създаване и ремонт на фасадни и покривни системи, произвеждане на всевъзможни произведения от ламарина, създаване на железни структури, халета и цехове, изцяло строителство до ключ на еднофамилни къщи и така нататък Към сегашния миг средногодишно „ Мухтаров “ ООД обработва повече от 300 тона ламарина. А в екипа са заети над 120 индивида - необятен диапазон от експерти, участващи в целия развой на произвеждане, монтаж и търговия с обособените артикули и услуги на компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР