Да бъде възстановен директният бърз влак от Русе до София

...
Да бъде възстановен директният бърз влак от Русе до София
Коментари Харесай

Предлагат възстановяване на бързия влак Синият Дунав от Русе до София

Да бъде възобновен директният бърз трен от Русе до София " Синият Дунав " предлага регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов. Той към този момент е провел срещи с представители на БДЖ и Министерството на превоза.


Нито един пряк трен не се движи по линията Русе-София и това прави пътуването на хората от регионите на двете крайни дестинации невероятно с железница поради прекачването в други композиции и времето за изчакването им.


Единственият относително бърз вид са рейсовете, които обаче не обслужват общините Иваново, Две могили, Борово и Бяла и по този начин хората от тези селища са принудени да пътуват първо до Русе, а по-късно към столицата.


Неудобството и хилядите недоволства на жителите са мотив регионалният шеф Драгомир Драганов да стартира поредност от срещи за възобновяване на влака " Синият Дунав " като разписанието му се промени с по-ранен час на потегляне от Русе и по-късен от София.
" Ако се допусне " Синият Дунав ", няма да носи спомагателни разноски на жп ръководството, което е стопански преференциално и това ще бъде единствената опция на русенци да имат достъп непосредствено до София. Аз считам, че в границите на летния сезон може да се пусне тая връзка с новите вагони ".

Това сподели регионалният шеф Драганов и добави, че е в развой на договаряния с румънската страна и за директна линия Русе - летище Отопени в Букурещ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР