На церемония в Министерския съвет и в присъствието на премиера

...
На церемония в Министерския съвет и в присъствието на премиера
Коментари Харесай

Започва изграждането на Вертикалния газов коридор

На гала в Министерския съвет и в наличието на премиера Димитър Главчев и министъра на енергетиката Владимир Малинов бяха подписани договорите за създаване на отвесен газов кулоар по трасето юг-север, който ще обезпечи различни доставки на газ към Украйна и Централна Европа. Изпълнител на два от трите лота на стратегическия енергиен план е " Главболгарстрой " в партньорство с едни от най-големите софтуерни и инженерингови американски компании HILL International, Honeywell, Emerson и CRC Evans.

Договорът беше подписан от Зара Кизирян-Калчева, представляващ ДЗЗД " ХИЛ ИНТЕРНЕШЪНАЛ - ГБС 1 и 3 " и изпълнителен шеф на " ГБС Енерджи Сълюшънс " ЕАД, и Надя Стойкова от " Булгартрансгаз ".

България може да се трансформира в същински маршрут за доставки на природен газ, сподели по време на церемонията министър Владимир Малинов. На собствен ред министър председателят Димитър Главчев посочи, че оборудването има огромно значение за България и заради това към този момент са съгласувани гаранциите за реализирането на плана. " Бъдете сигурни, че ще бъде осъществено всичко, с цел да бъде механически гарантиран този план ", акцентира Димитър Главчев. По думите му планът дава опция преди всичко за диверсификация.

От първия ден на своето основаване, преди 55 години, " Главболгарстрой " извършва газопроводи, сподели по време на подписването Калин Пешов, ръководител на Управителния съвет на " Главболгарстрой Холдинг ". Осъзнавайки значимостта и геополитическото значение на плана, ние сме събрали едно неповторимо съзвездие от американски и интернационалните компании, които са водачи в това, което вършат, означи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР