Повече от 60% от жителите на Германия са недоволни от

...
Повече от 60% от жителите на Германия са недоволни от
Коментари Харесай

Над 60% от германците са недоволни от работата на канцлера Олаф Шолц



Повече от 60% от жителите на Германия са недоволни от работата на канцлера Олаф Шолц и  ръководещата коалиция от Социал-демократическата партия, " зелените " и Свободната  демократическа партия.

Това демонстрират оповестени нощес резултати от допитване, извършено от социологическия институт INSA по поръчка на вестник " Билд ".

В момента единствено 25% от германците са удовлетворени от работата на Шолц като канцлер, а цели 62% са недоволни - антирекорд по време на неговия мандат.

Ако канцлерът беше определен директно, Шолц щеше да заеме едвам трети позиция. Според изследването 25% биха избрали за канцлер на Германия актуалният министър на стопанската система Роберт Хабек, 19 % биха избрали водача на ХДС Фридрих Мерц и единствено 18 % биха избрали Шолц от Социал-демократичната партия (ГСДП).

Междувременно и репутацията на ръководещата коалиция, известна като " светофар " поради партийните цветове, продължава да пада, като сега едвам 27% от германците са удовлетворени от държавното управление, а 65% са недоволни. За съпоставяне, възможен управнически съюз, известен  като " Ямайка ", сред десницата, зелените и свободните демократи би се употребява с доверието на 58% от германците.

Доверието към ГСДП пък пада и тя към този момент е на трета позиция, откакто преди този момент завоюва изборите за Бундестаг, като за социал-демократите биха дали своят вот едвам 19% от интервюираните, до момента в който за ХДС/ХСС - 28%, а за Зелените - 21%. Партията на Свободните депутати пък се употребява с доверието на едвам 8% от интервюираните, до момента в който крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD) - 12%, а немската левица - 5 на 100.

Според " Билд " решаващи за Шолц ще се окажат провинциалните избори в Долна Саксония на 9 октомври. Ако ГСДП загуби районния си министър председател Щефан Вайл, нещата ще станат много неуместни за ръководещата партия.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР