Повече от 60 нарушения на водачи на камиони и автобуси

...
Повече от 60 нарушения на водачи на камиони и автобуси
Коментари Харесай

Повече от 60 нарушения на водачи на камиони и автобуси са установени при акция в Разградско

Повече от 60 нарушавания на водачи на камиони и рейсове са открити в границите на интервенция по линия на ROADPOL, която се организира на територията на област Разград. Това оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От тестваните 82 тежкотоварни камиона са установени 50 нарушавания, свързани с оптимално допустимата скорост на придвижване, две тахографски нарушавания и шест за техническа нередовност. Отнети са три свидетелства за ръководство на МПС. При рейсовете са осъществени инспекции на 10 транспортни средства и са открити четири нарушавания на скоростните режими.

Общо установените в границите на интервенцията нарушавания на скоростните режими са 567, от които 129 отвън обитаемоте места в региона.

От полицията осведомят още, че при извършената през днешния ден профилирана акция в Разградско се е присъединила и мобилна лаборатория на АПИ. С мобилен кантар екипът на пътната организация е направлявал натоварването и претоварването на преминаващите

ТИР-ове по основен път Е-70. Само за час три камиона, един автовоз и извънгабаритен товар с екскаватор са тествани от униформените чиновници и мобилния екип на организацията. Актовете за осъществено нарушаване, налагани от пътната организация са от 1000 до 5000 лева според от засеченото претоварване на ТИР-овете, показват от Областната дирекция.

От там прибавят, че полицейската интервенция "Скорост " ще продължи до 15 октомври, а интервенция "Автобуси и товарни коли " до 18 октомври в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР