Повече от 45 минути отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева

...
Повече от 45 минути отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Иванчева пред съда: Никога не съм пипала нещо, което не съм знаела, че е в колата

Повече от 45 минути отстранената кметица на " Младост " Десислава Иванчева дава пояснение пред спецсъда. Делото против нея, заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет на " Младост " Петко Дюлгеров е на финала.

Иванчева изясни по какъв начин през юли 2016 година, прибирайки се от работа, е видяла оградена повърхност, покрай дома си, която е трябвало да се строи. Тогава почнали процесите на жителите на региона и нейният път към кметското място. Тя е определена за кметица през ноември 2016 година Това, с което се сблъскала, е, че администрацията е доста тромава.

Практиката, която била наложена, била да се канят предприемачите в региона да вършат дарения, като те били по 20 евро на квадратен метър разгъната повърхност. Дарявали се също по този начин бои, луковици за цветя, четки за боядисване. На тези, които не желали да вършат дарения, не им се отразявало на бизнеса обаче. По нейни думи тя в никакъв случай не се срещала сама с възможен вложител и доста постоянно предложенията за дарения са отправяни от администрацията.

С Александър Ваклин се видяла единствено един път в 17 часа, откакто завършила всички срещи преди този момент, в наличието на представители на администрацията, изясни Иванчева. С неговата брачна половинка Полина Ваклин също имала една среща и то тя била, откакто се открило, че те не са изпълнили своя ангажимент по озеленяване на региона, в който е техният обект.

На въпрос на юриста й Димитър Марковски дали е пипала парите, открити в автомобила й, тя посочи, че в никакъв случай не е пипала нещо, за което не е знаела, че го има. При задържането на кметицата в автомобила й бяха открити 56 000 евро белязани банкноти.

Тя имала и няколко срещи с Петко Дюлгеров, само че двамата не били близки. " Живея в 46 квадратен апартамент с помощта на родителите ми. Изключително непретенциозен. Не съм взимала даже багра от даренията, с цел да си боядисам тавана ", сподели още Иванчева.

Името на компанията " Артекс " излезе и по делото против Иванчева. От обясненията й стана ясно, че тя била първата компания, която е подала тъжба против нея. От думите на Иванчева се разбра, че жалбата е била подадена в 7-мо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи.

След нея пояснения ще дава и заместничката й Биляна Петрова.

В началото на правосъдното съвещание бе показана нова графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева, от която стана ясно, че в него е писала тя, Петко Дюлгеров и още един трети незнаен човек. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР