Повече от 40 бизнес лидери от крипто сектора призоваха Европейския

...
Повече от 40 бизнес лидери от крипто сектора призоваха Европейския
Коментари Харесай

Крипто бизнес лидери призоваха ЕС да не обременява сектора с регулации

Повече от 40 бизнес водачи от крипто бранша приканиха Европейския съюз да не изисква от крипто компаниите да разкриват детайлности за преводите на потребителите и да понижат опитите за слагане под надзор на бързо разрастващите се децентрализирани финансови платформи, съобщи Ройтерс.

Европейският съюз, сходно на голям брой страни и юрисдикции по целия свят, работи по въвеждането на регулации в крипто бранша, който до момента се радва на невиждана независимост. Европейски Съюз изпреварва Съединените щати и Англия в създаването на набор от правила за бранша на стойност 2,1 трилиона $.

В писмо, забелязано от Ройтерс, изпратено до 27 финансови министри на Европейски Съюз на 13 април, крипто бизнеса желае от политиците да подсигуряват, че разпоредбите, които считат да вкарат, не надвишават тези на Специалната група за финансови дейности (FATF, Financial Action Task Force), която дефинира интернационалните стандарти в битката с прането на пари.

Законодателите на Европейски Съюз предишния месец гласоподаваха в поддръжка на нови защитни ограничения за следене на биткойн и други криптовалути.

Правилата, против които се опълчва главната платформа за търговия с криптовалути Съединени американски щати Coinbase Global Inc. ще изискват от крипто компаниите да събират и държат информация за това кой взе участие в преводите на цифрови валути.

В отговор на гласуването от предишния месец, 46 европейски водачи и организации от крипто промишлеността обявиха в писмото до финансовите министри от страните на Европейски Съюз, че предложенията „ ще изложат на риск всички притежатели на цифрови активи “, като водят до обществено откриване на детайлности за преводите и адресите на техните портфейли.

Европейски Съюз също по този начин вкарва правна рамка за ръководство на виртуални валути, известна като рамката за пазари на крипто активи (MiCA), с цел да контролира всички емитенти и снабдители на услуги в Европейски Съюз, занимаващи се с крипто активи. Европейският парламент неотдавна утвърди плана на регламента, който би трябвало да бъде контрактуван  и с Европейската комисия и водачите на държавите-членки.

В писмото се желае Европейски Съюз да изключи децентрализираните планове, които включват децентрализирано финансиране или „ DeFi “, от условията за регистрация като юридически лица. Той също по този начин сподели, че някои децентрализирани стейбълкойн (дигитални валути, чиято стойност е обвързана с тази на фиатни валута) не би трябвало да бъдат обект на регламента за MiCA

Изпълнителният шеф на CoinShares Жан-Мари Могнети, който е провел изпращането на писмото, сподели, че сега Европа има по-комплексни крипто регулации от други райони, което възпира развиването на бранша на континента.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР