Повече от 300 000 членове на най-големия профсъюз на медицинските

...
Повече от 300 000 членове на най-големия профсъюз на медицинските
Коментари Харесай

Медицинските сестри във Великобритания подготвят най-голямата стачка в историята на профсъюза си

Повече от 300 000 членове на най-големия синдикат на медицинските сестри във Англия ще дадат гласа си за стачка с искане за нарастване на заплатите в синхрон с растящата инфлация, заяви Ройтерс. Това ще е най-голямата стачка в 106-годишната история на профсъюза.

Кралският лицей за медицински сестри съобщи, че е бил заставен да предприеме този ход след години на действителни съкращения на заплатите, които действително са спирали хората да се причислят към финансираната от страната Национална здравна работа (NHS) и са довели до голяма кадрова рецесия.

„ Ние нямаме задоволително личен състав, подценени сме и не ни заплащат “, сподели генералният секретар и основен изпълнителен шеф на Колежа Пат Кълън. „ Години наред нашата специалност беше изтласкана на ръба и в този момент сигурността на пациентите заплаща цената “, добави той.

Синдикатът декларира, че желае нарастване на заплатите с 5% над инфлацията, с цел да може медиците да се оправят с растящите разноски. В противоположен случай „ грижите за пациентите са изложени на риск “ поради хилядите свободни места за медицински сестри в цяла Англия.

Говорител на държавния отдел по опазване на здравето и обществени грижи сподели, че се надяват медицинските сестри да обмислят деликатно въздействието, което всяка стачка би имала върху пациентите.

„ Ние ценим упоритата работа на медицинските сестри и работим интензивно, с цел да ги подкрепим “, сподели той, припомняйки предходни нараствания на заплатите, които са направени в бранша.

NHS, която към момента се възвръща от пандемията от COVID-19, е изправена пред най-тежката рецесия с личния състав от 1948 година насам. Също по този начин Националната здравна работа регистрира рекордно нарастване на броя на хората в листата на чакащите и удължение на времето за очакване в Спешна помощ и травматологичните отделения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР