Повече от 30 сантиметра е снежната покривка в асеновградското село

...
Повече от 30 сантиметра е снежната покривка в асеновградското село
Коментари Харесай

30 см сняг - в с. Добростан. Ето къде се чисти в момента в Асеновградско

Повече от 30 сантиметра е снежната завивка в асеновградското село Добростан, а 20 сантиметра е насъбраният сняг в Орешец към сегашния миг. Пътищата в община Асеновград са проходими, откакто заваля първият сняг. Снегът в града е към 1,5 см. – 2,0 см.
Снегопочистващите компании правят опесъчаване на пътищата в общината, като през миналата нощ са работили в квартал „ Горни Воден” и в село Нови извор. От тази заран работата със профилирани коли по почистване на пътната мрежа продължава в селата Орешец, Стоево, Мулдава и други обитаеми места.
Извършена е инспекция на техническото положение на снеговочистващата техника, увериха от общинската администрация в Асеновград. За територията на града компанията реализатор „ КМД” ще почиства улиците с шест профилирани трактора, пет песъкара, две фадроми и един самосвал. По селата поддържането на улиците ще се реализира посредством верижни коли. За Асеновград, кварталите „ Горни Воден” и „ Долни Воден” и за дребните обитаеми места са обезпечени над 600 тона пясъчно-солна примес.
Фирмите, които ще почистват селата в община Асеновград от насъбрания сняг, са „ Пътно разчистване “ и „ ЕР 2000 “. Сумата, отделена от общинския бюджет, е в размер на близо 35 000 лв.. Останалият от предишния сезон запас, е към 100 тона пясъчно-солна примес.
Училищата в общината, отопляващи се с газ, имат нужното количество за зимния интервал. Отоплението на ОУ „ Свети Климент Охридски “ в село Златовръх и ОУ „ Отец Паисий “ в Тополово се реализира посредством твърдо гориво, като за тях също е подсигурено такова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР