Повече от 2 години след влизането на Covid-19, в България

...
Повече от 2 години след влизането на Covid-19, в България
Коментари Харесай

Още нямаме протокол за лечение на деца и бременни от Covid-19

Повече от 2 години след влизането на Covid-19, в България лекарите още нямат протокол по какъв начин да лекуват деца и бременни. Голяма част от хората не желаят да се записват и не са част от ковид-регистрите по никакъв метод, а родителите не желаят да изследват децата си. Това сподели ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.

Той описа за нетипична обстановка, в която е попаднал:

„ Абсурдният случай от предходната седмица, моя пациентка, която е бременна, ми я праща гинекологът да я церя аз. А аз не съм гинеколог и не съм лекувал бременна жена. Не знам, нямам никакви инструкции, може би има някакви указания, само че аз не ги знам. Може да има нещо характерно. Човек е мощен, когато има познания. Лекарският съюз взаимно с екип от водещи експерти изготви и разгласява протокол за лекуване възрастни, само че нямаме подобен за деца и бременни. “, сподели доктор Миндов.

Той уточни, че всеки персонален доктор има приблизително по 50-60 дейни случаи с ковид, които следи. „ Ние административно го обслужваме, изписваме предписания, пращаме или обслужваме в „ зелен кулоар “, вършим рентгенови фотоси, промяна на терапия, всичко се върти към това индивидът да не влезе в болница. Очакваме двата препарата на Пфхайзер и Мерк да се одобрят и да имаме достъп по избрани критерии на лекуване “, сподели доктор Миндов.

Досега персоналните лекари лекуват пациентите си от Covid-19 с композиция от витамини и други препарати, честата процедура в България е да се минава непосредствено на антибиотично лекуване.

При Омикрон болестта протича по-леко като грип - хрема и раздразнение в гърлото за 2 дни и се завършва. В България е по-тежко, тъй като заради ниското имунизационно равнище, циркулират и другите варианти като Делта и най-старият вариант - Алфа. Когато стане дума за затруднения, нормално става дума за старите типове ковид.

Според математиците, действително болните от ковид в страната би трябвало да се умножат от 3 до 5 пъти. Така от 238 000 болни през днешния ден, точното число е умножено по 5 e 1 млн. Болни.

Д-р Миндов счита, че зелените документи би трябвало да отпаднат, само че единствено в случай че отпаднат на европейско равнище, другояче няма смисъл.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР