Повече от 100 гимнастички, жертви на сексуално насилие от бившия

...
Повече от 100 гимнастички, жертви на сексуално насилие от бившия
Коментари Харесай

САЩ изплащат $139 млн. компенсация на жертвите на Лари Насар

Повече от 100 гимнастички, жертви на полово принуждение от някогашния доктор на националния тим Лари Насар, ще получат обезщетение в размер на 139 млн. $, които ще бъдат изплатени от американското държавно управление.

Компенсацията, предоставена от държавното управление, е отговор на тъжби с обвинявания спряво ФБР, че не е провела „ съответно следствие “, изясни Министерството на правораздаването в прессъобщение.

„ Тези обвинявания трябваше да бъдат взети съществено през цялото време “, призна Бенджамин Мизер, асистент на министъра.

„ Въпреки че тези средства няма да анулират вредата, нанесена от господин Насар, ние се надяваме, че ще оказват помощ на жертвите на неговите закононарушения да получат сериозната поддръжка, от която се нуждаят, с цел да продължат лекуването си и живота си “, споделя още Мизер.

През юли 2021 година отчет от общата ревизия на Министерството на правораздаването заключава, че има „ фундаментални неточности “ от страна на сътрудниците, виновни за първичното следствие.

Лари Насар употребява медицинските си пълномощия, с цел да извърши полово принуждение на над повече от 250 гимнастички, множеството от които малолетни.

Първите обвинявания против него се изпращат през юли 2015 година до полевия офис на ФБР в Индианаполис. Но следствието бързо е изоставено, като е нужен нов отчет през май 2016 година, с цел да може федералната полиция да стартира ново следствие.

В момента Насар излежава доживотна присъда, откакто беше наказан през 2017 година и 2018 година. Сред многото му жертви включваме олимпийската шампионка Симон Бейлс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР