Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи президентът

...
Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи президентът
Коментари Харесай

10 милиона украинци са без ток след руските удари, украински експерти са в Полша заради експлозията

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски нощес. Украински екперти към този момент са в Полша за присъединяване в следствие на падналата ракета, която умъртви двама души.

" В момента над 10 милиона украинци са без електричество ", изключително в региона на Киев, съобщи украинският държавен глава в постоянното си телевизионно послание, съобщи Франс прес.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, през вчерашния ден бяха цели на съветски удари, съвпаднали с рухването на първия сняг в засегнатата от спирания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, ориентирани от октомври насам против енергийната инфраструктура на Украйна, постоянно лишават милиони украинци освен от електричество, само че и от водоснабдяване .

Националният електроенергиен оператор Укренерго разгласи удължение на спиранията на тока през вчерашния ден заради " утежняване на обстановката ".

Поради внезапното захлаждане потреблението на електричество се усили в районите на Украйна, което в допълнение усложни така и така сложната обстановка в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничавания в потреблението на сила в цялата страна, уточни Укренерго.

Продължава следствието на мястото на падналата ракета на полска територия . Украински специалисти са пристигнали в страната.

Властите в Киев не престават да упорстват, че ракетата е била съветска. Президентът Зеленски съобщи, че издълбаният кратер е бил прекомерно огромен, с цел да бъде породен от ракета прехващач на украинската защита. Въпреки това той призна, че не е изцяло сигурен по отношение на детайлите на случилото се

Полският президент Анджей Дуда посети мястото на детонацията в граничния регион на страната нощес. Той беше съпроводен и от ръководителя на Съвета за национална сигурност Яцек Сивиера. След визитата президентът съобщи, че Варшава, Киев и Вашингтон организират самостоятелни следствия за удара, който умъртви двама души.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви в Туитър, че специалистите на страната " към този момент са в Полша ", откакто на територията на Полша стана детонация, която породи доста спекулации. " Очакваме те бързо да получат достъп до мястото в съдействие с полските правоприлагащи органи ", написа Кулеба.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР