Повече няма да пържите тиквичките, когато опитате това руло. Sofia24.bg

...
Повече няма да пържите тиквичките, когато опитате това руло. Sofia24.bg
Коментари Харесай

Повече няма да пържите тиквичките, когато опитате това руло

Повече няма да пържите тиквичките, когато опитате това руло. Sofia24.bg ви предлага да направете тази рецепта и всички вкъщи ще бъдат изумени. Рулото от тиквички със сирене е освен вкусно, само че и потребно. Тиквичките обезпечават доста изгоди за здравето, като са подобаващи за доста диети.

Можем да ги приготвим по доста разнообразни способи съгласно вкусовите ни  желания. Тиквичките са богати на много хранителни субстанции - витамини, минерали и други потребни растителни съединения. От витамините са богати на вит. А, като съдържат и вит. C, вит. К и вит. B6. Богати са също по този начин на манган, калий, магнезий, фолат, мед и фосфор. Също по този начин съдържат дребни количества желязо, калций и цинк. Голямото наличие на витамин А може да подкрепи вашето зрение и имунна система.

Какво ви е належащо за приготвянето на рулото от тиквички?

Състав:

- 1 тиквичка (около 300 грама), настъргана

- 6 яйца

- Сол

- Черен пипер

- 1 спомагателна тиквичка, на фино нарязани

- 250 грама сирене рикота или крема сирене

- 3 скилидки чесън, смляно

- Пресен копър, нарязан

Начин на пиготвяне:

Загрейте фурната си до 180°C. Постелете хартия за печене в тавата. В купа смесете настърганата тиквичка с щипка сол и оставете да престои 10 минути. След това изстискайте непотребната вода. Разбийте яйцата в огромна купа. Подправете със сол и черен пипер. Към яйчената примес прибавете отцедените тиквички, стрития чесън и наситнения копър. Разбъркайте добре.

Изсипете сместта от яйца и тиквички в тавата. Печете в авансово загрята фурна за към 15 минути или до момента в който яйцето стегне. След като яйчената основа се изпече, оставете леко да се охлади. След това разпределете сиренето върху яйчената основа. Поставете панделките от тиквички върху рикотата, като покриете цялата повърхнина.

Сервирайте рулото студено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР