Повдигнаха обвинения на тримата задържани за смъртта на 28-годишния българин,

...
Повдигнаха обвинения на тримата задържани за смъртта на 28-годишния българин,
Коментари Харесай

​Повдигнаха обвинения на тримата задържани за смъртта на българския фен в Солун

Повдигнаха обвинявания на тримата арестувани за гибелта на 28-годишния българин, умрял в Солун след нахлуване на ултраси в неделя. Момчето пристигнало в Гърция с група ентусиасти на " Ботев - Пловдив ", с цел да гледа футболен мач. Минути преди да потеглят за България, обаче групата е била нападната от ултраси на гръцкия тим.

Гърция продължава следствието, тъй като записите на охранителните камери демонстрираха, че има още участници в побоя над българите. В ареста са към този момент двама с потвърдено присъединяване към закононарушението. Те са нападнали българите с бухалки и стоманени пръти. Срещу тях е повдигнато обвиняване за 11 закононарушения. От хулигански прояви до нанасяне на тежки телесни повреди, предизвикали гибелта на 28-годишния българин.

Все още не се знае дали гибелта е разследване от побоя или от газене от кола. Медицинската експертиза се чака през днешния ден.

Независимо от това, разясняват адвокати, в действие е обвиняването за проведено нахлуване на невъоръжени лица. Групата почитатели на " Ботев " с нищо не са провокирали футболните хулигани, което е записано от камерите и от показания на очевидци. В загадка се пазят имената на задържаните, с цел да не последва възмездие към техни родственици.

Според медиите обаче един от арестуваните е наследник на върховен служител на реда и то от отдела за битка със спортното безчинство. Но поста на бащата няма да повлияе върху присъдата.

С обвинявания за причиняване на гибел по несъобразителност е шофьорката на колата. Тя е на 26 години, не е спряла на място, само че сама се съобщи в полицията на идващия ден

Случаят продължава да се разяснява в Гърция с искане за доста строги ограничения против тези футболни агитки, като към този момент ги назовават " евентуални убийци. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР