Повдигнаха обвинения на петима служители на Областната дирекция по безопасност

...
Повдигнаха обвинения на петима служители на Областната дирекция по безопасност
Коментари Харесай

Петима от БАБХ-Бургас са обвинени в корупция

Повдигнаха обвинявания на петима чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи, оповестиха от държавното обвиняване.
Сред тях е и шефът на дирекцията, на който е повдигнато обвиняване като началник на групата. На него е избрана парична гаранция от 150 000 лв., а от по 75 000 лв. са наложени на останалите участници.
Припомняме, че през вчерашния ден, 28 август, петимата чиновници бяха арестувани в Бургас, Несебър и Поморие.
Според събраните доказателства групата е работила от началото на 2016 година В качеството си на държавни чиновници и за приемане на подкупи участниците редовно правили фиктивни инспекции на търговски обекти на територията на Бургаска област, както и спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в регионалната дирекция, оповестяват още от прокуратурата.
Документирани са редица случаи на неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти в Бургас, к.к Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.
В избрани случаи шефът на ОДБХ-Бургас персонално спирал настоящи инспекции, отивайки на място и оказвайки влияние върху свои подчинени.
Между 400 и 900 лв. получавали участниците в групата от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правене на наложителната за всеки обект "Система за самоконтрол ". На търговците бил посочван съответният човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ им били издавани писмени наставления, като при несъблюдение следвали наказания. За да избегнат санкциите, притежателите на търговски обекти били принудени да одобряват правенето на нова "Система за самоконтрол " от посоченото от групата лице, разясняват от прокуратурата.
При осъществените претърсвания в жилищата на упрекнатите и 4 служебни пространства са открити и конфискувани пари в разнообразни валути с равноценност към 25 000 лв. (левове, евро и долари), документи, мемоари, мобилни телефони, компютри и други доказателства за незаконна активност на групата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР