Повдигнаха обвинени на шофьора на джип, който премина през крака

...
Повдигнаха обвинени на шофьора на джип, който премина през крака
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на джип от Дупница, опитал се да сгази полицай

Повдигнаха упрекнати на водача на джип, който мина през крайници на служител на реда, охраняващ пътя за Седемте рилски езера.

Районна прокуратура-Дупница е привлякла в качеството на обвинен И.В.Л. (на 32 години) за осъществено от него закононарушение по член 325, алинея 3, прочие 2 във вр. алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. "Досъдебното произвеждане е формирано по тази причина, че на 29.08.2020 година в региона на к.к. „ Паничище “, при ръководство на МПС е осуетил инспекция от страна на орган на властта – чиновник на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ отговорностите си по защита на публичния ред, съпроводено със опозиция, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и дързост', споделят от обвиняването. Понастоящем, с разпореждане на наблюдаващ прокурор, обвиненият И.Л. е арестуван за период до 72 часа, защото е налице висока социална заплаха на действието и съществуването на действителна заплаха същият да извърши и други закононарушения, както и да се укрие”.

Днес сутринта превозвачи с джипове към Седемте рилски езера се събраха пред полицейското ръководство в Дупница в отбрана на своя сътрудник. Те упорстваха той да бъде пуснат от ареста, където е арестуван за несъблюдение на полицейско предписание и опит да прегази служител на реда в региона на лифта на Седемте рилски езера през вчерашния ден, само че това съгласно сътрудниците на водача не дава отговор на истината. Към 10.30 часа част от групата си потегли, само че се чакат да дойдат още от региона на лифта в курорта Паничище.

Превозвачите споделят, че ще са пред ръководството, до момента в който сътрудника им не бъде освободен. По тяхната версия той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци, уплашил се и тръгнал надолу с джипа, споделиха очевидци пред БНР. "Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас ", разясниха още те.

Говорителят на регионалната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка сподели, че в събота на Паничище е имало случай, при който е арестуван 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско предписание и е направил опит да прегази служител на реда. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От 13-и август придвижването на джипове в региона на Седемте рилски езера и в региона на лифта е неразрешено по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР