Потвърждавам, две пробойни под ватерлинията, накланя се настрани, крен 30

...
Потвърждавам, две пробойни под ватерлинията, накланя се настрани, крен 30
Коментари Харесай

Последният ефир на крайцера ``Москва``: Две пробойни под ватерлинията, витлото спря, мостикът мълчи |

" Потвърждавам, две пробойни под ватерлинията, накланя се встрани, крен 30 градуса! Мостикът е отсечен и мълчи. Да се организира буксировка, няма ход за доближаване, организираме избавяне на екипажа съгласно силите ни. " Това крещи мъжки глас от запис, за който оперативното командване " Юг " на украинската войска твърди, че е от последния ефир на потопения флагман на Руския Черноморски флот крайцера " Москва ". Аудиозаписът беше оповестен първо от украинската организация УНИАН.

Аудиото върви на фона на сирени, оповестяващи паника на борда на кораба. Мъжкият глас се пробва да се свърже със спасителите, които би трябвало да вземат кораба на буксир, само че изяснява, че витлото е спряло и корабът няма ход. Морякът от радиостанцията повтаря няколко пъти известието, след което записът завършва.

Флагманският крайцер на Черноморския флот " Москва " потъна на 14 април, откакто малко по-рано беше изумен от украинските ракети " Нептун ". Предполагаше се, че на борда е имало към 500 души екипаж. Министерството на защитата на Руската федерация удостовери публично гибелта на един-единствен юнга.

Наблюдатели упрекнаха Русия, че лъже за крайцера и за ориста на екипажа, в който се предполагаше, че има и матроси на наборна работа. След няколко дни безмълвие за ориста на кораба Русия разгласява фрагменти, за които твърди, че са с присъединяване на оживелия след потъването на кораба екипаж. Възможно е видеото да е остаряло, защото на фрагментите се вижда военнослужещ, който се води липсващ. И до през днешния ден околните му не престават да го търсят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР