Потресаваща версия за убийството на Нотариуса дава журналистът и политически

...
Потресаваща версия за убийството на Нотариуса дава журналистът и политически
Коментари Харесай

Потресаваща версия за убийството на Нотариуса: „Възможността за нови санкции по закона Магнитски предизвиква бърза чистка на хора“…

Потресаваща версия за убийството на Нотариуса дава журналистът и политически анализатор Григор Лилов. В пост, озаглавен „ ПОРЕДЕН РАЗСТРЕЛ “, той свързва убийството със случая за рекет над предприемача Веселин Денков и фамозната миска Ивайла Бакалова, тогава живееща с него.  Лилов разгласява и фрагмент от един от фонозаписите по въпросното следствие за рекет.
SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

 

ПОРЕДЕН РАЗСТРЕЛ В жилищния комплекс „ Глория палас “ на някогашния Дипломатическия клуб е разстрелян Мартин Божанов – Нотариуса. Убийството е станало до колата му в наличието на неговата 68 год. майка, жена му, 4-годишно дете и бебе. Разстрелът е бил осъществен от няколко маскирани индивида, които незабавно след изстрелите отпрашили с кола. Контролният е бил в главата – работили са експерти. Нотариуса преди време – през 2008 година беше първият клиент на Комисията за конфискация на противозаконни благосъстояния (комисия Кушлев). Комисията му лишава 430 000 лв., откакто той е наказан за машинация с парцели. Бил е заплетен в кражбата на над 200 жилището и къщи в столицата.
Бошлаф работи. Прикритие за същинското.
Името му бе упоменато и от Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата (моя бел.: и най-висши политици) на клиентела, плащаща обилно за решение на проблемите им или подложена на шантаж. Ставаше дума за рекет над предприемача Веселин Денков и фамозната миска Ивайла Бакалова, тогава живееща с него.
Според мен тези контакти са главната причина за убийството.
(откъс от един от фонозаписите по това следствие за рекет) – Вие сте сигурни, че можете да го свършите? – Да! Детайли и детайлности няма да ти кажем. – А вие си говорите персонално с…? – Ние не познаваме никой. Говорим си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се. – Така, това теб с кого приказваме, не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат. Въобще опцията за нови наказания по закона Магнитски провокира у нас бърза чистка на хора, които биха могли да пропеят за най-високи етажи на властта.
Потресаваща версия за убийството на Нотариуса
Още четете в секции Коментари и Крими & Темида
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР