Потребителите все по-често се интересуват дали слънчевите очила, които избират,

...
Потребителите все по-често се интересуват дали слънчевите очила, които избират,
Коментари Харесай

„Чети етикета“: Кои слънчеви очила предпазват очите ни?

Потребителите все по-често се интересуват дали слънчевите очила, които избират, обезпечават UV отбрана.

„ Не е значимо единствено визията на очилата, а и те да имат оптималната отбрана. Хубаво е рамката оптимално да защищава околоочната област, тъй като UV лъчи попадат от всички направления “, изясни доктор Васил Хайкин от Клиника по очни заболявания на УМБАЛ „ Александровска “.

Снимка: bTV

Специалистът изясни, че цената оказва въздействие върху качеството на употребяваната плака за очилата.

„ По-евтините стъкла са с по-тънки плаки, което до известна степен може да сътвори деформиране на облика и е хубаво, когато купуваме очила до погледнем в далечината върху права линия и да забележим дали тя се изкривява “, поучава Хайкин.

По думите му в днешно време контролът е доста висок, а UV отбраната не оскъпява очилата и множеството от тях я обезпечават.

Снимка: bTV

Хайкин добави, че при детските очила нормално се употребява поликарбонарна пластмаса, която е удароустойчива и това е доста значимо.

„ Яркостта и яснотата на облика се повлиява от примесите в пластмасата, колкото по-малко са те, толкоз обликът е по-качествен “, съобщи експертът.

Хайкин изясни, че когато имаме очила, които нямат UV отбрана, само че са затъмнени, зеницата се уголемява, надлежно отворът на окото е по-голям и по-голямо количество UV лъчи доближават до очното дъно.

Снимка: bTV

По думите му най-много родителите обръщат внимание на сходен вид отклонения в очилата, тъй като обществото подценява казуса с очното здраве.

„ Ако използваме очила, които не са предопределени за нас, основава главоболие, отмалялост и напрежение “, заключи експертът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР