Потребителите на WhatsApp се насочиха към алтернативни приложения като Signal

...
Потребителите на WhatsApp се насочиха към алтернативни приложения като Signal
Коментари Харесай

WhatsApp губи милиони потребители след актуализация на условията

Потребителите на WhatsApp се насочиха към различни приложения като Signal и Telegram поради неприятно пояснение на изискванията за актуализацията на приложението, предава английското издание "Гардиън ".

Потокът от напуснали консуматори е толкоз огромен, че от WhatsApp се принудиха да отсрочат използването на новите условия, които по проект трябваше да влязат в действие от 8 февруари и да стартират акция за ограничение на вредите.

Заради недоразумението с актуализацията през първите три седмици на януари Signal е спечелил 7,5 милиона консуматори в международен мащаб, а Telegram - 25 милиона съгласно данни от Комисията по вътрешни работи на английския парламент. И в двата случая притокът на консуматори наподобява е пристигнал за сметка на WhatsApp.

Данните от аналитичната компания App Annie демонстрират, че WhatsApp от осмото най-изтегляно приложение в Обединеното кралство при започване на месеца пада на 23-то място доникъде на януари. За разлика от това, на 6 януари Signal даже не е измежду първите 1000 приложения в Обединеното кралство, само че на 9 януари към този момент е най-изтегляното приложение в страната.

Ниам Суини, шефът на обществената политика на WhatsApp за Европа, Близкия изток и Африка, съобщи пред Комисията по вътрешните работи, че преместването е обвързвано с актуализацията на изискванията на услугата на компанията. По нейните думи актуализацията има за цел да направи две неща: да даде опция за нов набор от функционалности към бизнес известията и да "направи уточнения и да обезпечи по-голяма бистрота " към към този момент съществуващите политики на компанията.

"Няма промени в обмена на данни с Фейсбук на никое място по света ", уточни Суини. "Искаме да сме наясно, че актуализацията на разпоредбите по никакъв метод не визира поверителността на вашите известия с другари или семейство ", споделят още от WhatsApp.

Но откакто вирусни изявления, по подигравка на ориста необятно публикувани в WhatsApp, настояват, че политиката за дискретност дава опция да се препредава информация за известията на потребителите на компанията майка Фейсбук, WhatsApp разгласи забавяне в използването на новите условия на услугата. Прилагането на новата политика се отсрочва до 15 май.

Директорът на App Annie за пазарни планове Амир Годрати сподели, че честите актуализации са значими. Този ​​тип промени в приложенията за известия и обществени мрежи са нормални. Поради естеството на обществените приложения и по какъв начин главната им функционалност включва връзка с другите, тяхното разгръщане постоянно се движи много бързо въз основа на настоящите събития.

През последните няколко години следим възходящо търсене на криптирани известия и приложения, фокусирани върху поверителността.

"Преминаването към приложения за известия, които са по-фокусирани върху поверителността, стартира преди бедствието с WhatsApp. Приложенията за известия, които дават функционалности за дискретност, означиха максимален растеж на ангажираността през първата половина на 2020 година Тези приложения се радваха на приблизително 30% по-активни консуматори от останалите ", споделя Годрати.

Приложения като Signal, Telegram, Wickr и WhatsApp оферират функционалности за дискретност, вариращи от криптиран трансфер на данни от край до край до "самоунищожаващи се известия ". В някои връзки WhatsApp обаче е по-фокусиран върху поверителността от своя съперник Telegram.

WhatsApp ползва криптиране от край до край, което пречи на доставчика на услуги да има достъп до потребителски известия, по дифолт за всеки чат, като се изключи тези сред консуматори и огромен бизнес. Telegram пък включва единствено криптиране от край до край за "тайни чатове ", алтернатива, която потребителите би трябвало да избират интензивно за всеки обособен контакт. Такива чатове "са предопределени за хора, които желаят по-голяма загадка от елементарния човек ", изяснява услугата в секцията за постоянно задавани въпроси.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР