Потребителите на руските социални мрежи публикуват видеоклипове и снимки на

...
Потребителите на руските социални мрежи публикуват видеоклипове и снимки на
Коментари Харесай

Коронавирус: Русия затегна гайките, московчани разтревожени

Потребителите на съветските обществени мрежи разгласяват видеоклипове и фотоси на тълпи от стоящи един до различен хора в метростанциите в Москва в утринния час пик, откакто от тази заран влезе в действие новата цифрова система за напредване в съветската столица.

Задължителните високотехнологични пропуски се срещат с нискотехнологични, физически инспекции на служители на реда, които ревизират паспорта на всеки пасажер и QR кода на телефона им, преди да ги пуснат през турникетите в метростанциите.

Дългите опашки провокираха потоп от тревожни мнения онлайн по отношение на риска от разпространяване на ковид. Точно това трябваше да ограничи тази нова система за по-строг надзор върху това кой може да се движи, отбелязва Би Би Си.

Всички служащи, които правят неотложни действия, пътуващи в Москва или в покрайнините ѝ, в това число медици и болничен личен състав, в този момент би трябвало да аплайват авансово за пропуск и има тежка санкция за всеки, който бъде открит, че няма подобен.

След час пик тълпите са намалели и е нямало видни полицейски инспекции в няколко гари. Властите споделят, че след налагането на блокадата, броят на хората, които употребяват метрото всеки ден, е намалял с към 80%.

Вече строги, ограничаващите ограничения в Москва стават още по-строги, откакто броят на инфектираните с новия ковид продължава да нараства внезапно. Рекордните 3 388 нови инфектирани бяха регистрирани за последното денонощие, като общият им брой от началото на епидемията е 24 490 души. Правителството предизвести, че лечебните заведения в Москва към този момент са " на своя лимит " и незабавно приготвят спомагателни кревати.

От през днешния ден московчани са длъжни да носят QR-код, който им дава позволение за пътешестване до работа или други дестинации в града.

Таблетките за позволения станаха наложителни в сряда за водачи и пасажери в такситата или в градския превоз.

Търсенето е огромно: градът в понеделник съобщи, че към този момент е издал 3,2 милиона пропуща.

Но тромавото разпространяване на системата провокира отвращение, като критиците настояват, че държавното управление е основало евентуален нов огнище за инфекции.

В сряда се образуваха огромни тапи, идващи в Москва, до момента в който полицията стартира да ревизира всички коли за наложителните проходи, до момента в който пасажерите на метрото бяха принудени да се редят на опашки, които могат да продължат повече от час, до момента в който полицията самостоятелно ревизира проходите.

Сергей Елкин, известен карикатурист, разгласява фотография от метростанция " Преображенская площад ", сравнявайки актуалната обстановка с безобразията при московчани, които се стичат до парковете преди няколко седмици, когато Владимир Путин разгласи неработна седмица.

" Сега това е работа на държавното управление ", написа той.

Кметът на Москва Сергей Собянин упрекна полицията в основаването на опашките.

" Разговарях с ръководителя на полицейското ръководство и ги помолих да провеждат работата си, тъй че по-нататъшните инспекции да не доведат до всеобщо събиране на хора ", написа той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР