Потребители на Starlink в много места по света загубиха временно

...
Коментари Харесай

Пореден срив в сателитния интернет Starlink


Потребители на Starlink в доста места по света изгубиха краткотрайно достъп до интернет 
(снимка: Starlink)

Сателитният интернет на Starlink пропадна краткотрайно – четири часа услугата не беше налична, а след отчасти възобновяване към момента се следят проблеми със скоростта, съгласно разнообразни източници. Подобни спирания на достъпа не са оригиналност, сривове имаше и по-рано тази година.

Потребителите на Starlink започнаха да оповестяват за неизправности в връзката по-рано през днешния ден. Информацията се удостоверява от голям брой изявления в общността Reddit, като сега услугата е отчасти възобновен: връзката има, само че скоростта към момента е ниска.

Услугата Starlink RV, която включва инсталиране на терминали на коли, не е била налична в Холандия в продължение на 30 минути, съгласно журналиста от The Verge – Томас Рикер. Връзката е пропаднала към 9:00 българско време, за което оповестяват и други наранени клиенти в Twitter и Reddit.

Прекъсването на Starlink е доказано и от консуматори във Англия, Мексико, Нова Зеландия и Съединени американски щати. Повечето клиенти оповестяват, че услугата е обновена към 13:00 часа българско време.
още по темата
Някои консуматори на сателитния снабдител в това време не престават да оповестяват за спад в скоростта на връзката. Томас Рикър удостоверява утежняването на качеството на услугата: входящият канал демонстрира 32 Mbps против нормалните 200 Mbps, а изходящият канал демонстрира 17 Mbps против нормалните 30 Mbps.

Миналата седмица Starlink понижи абонаментните такси в редица райони по света, като в някои случаи цените бяха редуцирани на половина. Освен това доставчикът сплоти напъните си с оператора T-Mobile, с цел да реши проблемите с „ мъртвите зони ” на покритие в клетъчните мрежи: мобилните телефони ще могат да се свързват непосредствено със спътниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР