Потребител във хакерски форум публикува безплатно телефонните номера и личните

...
Потребител във хакерски форум публикува безплатно телефонните номера и личните
Коментари Харесай

Изтекоха данните на 533 милиона потребители на Facebook

Потребител във хакерски конгрес разгласява гратис телефонните номера и персоналните данни на стотици милиони консуматори на Фейсбук, заяви американският бизнес и финансов новинарски уеб страница Business Insider, съобщи БНР.

Публикуваните данни включват персонална информация на над 533 милиона консуматори на Фейсбук от 106 страни, в това число над 32 милиона записи на персонални данни за консуматори в Съединени американски щати, 11 милиона за консуматори в Обединеното кралство и 6 милиона за консуматори в Индия. Изтеклият онлайн масив от данни включва техните телефонни номера, идентификатори във Фейсбук, цялостните имена, локации, дати на раждане, биографични данни и в някои случаи имейл адреси.

Bussines Insider прегледа извадка от изтеклите данни и ревизира няколко записа, като съпостави телефонните номера на известни консуматори на Фейсбук с идентификационните номера, изброени в набора от данни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коментар на Дейв Смит за Business Insider 2018 беше тежка з...

Уебсайтът за бизнес вести също по този начин ревизира записите, като тества имейл адреси от набора от данни във функционалността за нулиране на паролата на Фейсбук ", която може да се употребява за отчасти откриване на телефонния номер на потребителя.

На този стадий организация Ройтерс към момента не съумяла да ревизира информацията, която се предлага за дигитален заем на стойност няколко евро на добре прочут уебсайт за хакери на ниско равнище, само че Алон Гал, механически шеф на компанията за разузнаване на киберпрестъпността " Хъдсън Рок ", съобщи, че е ревизирал достоверността на най-малко част от данните, като ги е сравнил с телефонните номера на хора, които познава.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР