Потокът на пътуващите в метрото е спаднал драстично. При 300-350

...
Потокът на пътуващите в метрото е спаднал драстично. При 300-350
Коментари Харесай

Пет пъти по-малко са пътниците в метрото

Потокът на пътуващите в метрото е понижен фрапантно. При 300-350 хиляди пътуващи в естествени условия, в този момент те са към 50-60 хиляди дневно. В момента не се постанова прекъсване на подземната железница.

„ Стараем се каквото можем и е належащо – да го вършим. Няма да преустановим работа. Колкото и да са намалели, пасажерите имат потребност от нашите услуги. Аз съм оптимист, уповавам се до няколко седмици битката с ковид да даде резултат “. Това заяви пред БНР - инж. Стоян Братоев, изп. шеф на софийския „ Метрополитен “.

В столичното метро видеонаблюдение следи дали пасажерите съблюдават отдалеченост между тях, до момента в който чакат трен на пероните. Противоепидемични ограничения се ползват през цялото време на епидемията. Първо са въведени дезинфекции – неколкократно дневно, миене през нощта, аудио-визуалните известия и клипове.

„ Имаме до 600 камери, следим да няма скупчване на хора. Напомняме, призоваваме, само че нямаме пълномощия да постановяваме санкции “, акцентира инж. Братоев.

Изпитанията на третия метродиаметър не престават. Трябва да се анулира изключителното състояние, с цел да приказваме за разкриване на нов сектор, добави шефът на столичното метро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР