Потокът на газ през участък от газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, който доставя

...
Потокът на газ през участък от газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, който доставя
Коментари Харесай

Трима загинали при взрив, който изкара от строя газопровода между Русия и Украйна

Потокът на газ през сектор от газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, който доставя газ от съветската Арктика за Европа през Украйна, е спрян към 13:50 часа локално време. Олег Николаев, губернатор на Република Чувашия, сподели пред държавната телевизия, че трима души, които са правили сервизни действия, са починали при случая, до момента в който различен, водач, " е в положение на потрес ".

По думите му " не е ясно по кое време доставките по газопровода могат да бъдат обновени ". Властите, твърди Николаев, се пробват да решат казуса.

Регионалното министерство на изключителните обстановки на Чувашия заяви, че детонация е избухнала в тръбопровода по време на планувана поддръжка покрай село Калинино, на към 150 км (90 мили) западно от град Казан на Волга.

Тръбопроводът, издигнат през 80-те години на предишния век, влиза в Украйна през измервателния пункт Суджа, който сега е главният маршрут за съветски газ към Европа. 

Централният офис на държавния производител на газ " Газпром " и неговият локален клон не дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар. Руският газов колос съобщи по-рано във вторник, че чаква да изпомпва 43 милиона кубически метра газ за Европа през Украйна през Суджа през идващите 24 часа, размер в сходство с последните дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР