„Посягане върху факултет на Софийския университет не може да стане

...
„Посягане върху факултет на Софийския университет не може да стане
Коментари Харесай

Проф. Боян Биолчев: Министър Кацаров унищожава Медицинския факултет към СУ

„ Посягане върху факултет на Софийския университет не може да стане без да е допитан министърът на образованието, защото целият факултет се обитава в държавна болница, дори ни е тясно. Факултетът се унищожава “, разяснява той.

„ Това е факултет на Софийския университет и той в най-хубавия случай ще има пропаднали години “, добави проф. Биолчев.

Въпреки това той изрази вяра, че ще бъде проявен разсъдък, защото там се образоват огромен брой студенти и занятията са на доста високо равнище.

Проф. Биолчев добави, че дружно с медицинския факултет имат покритие от над 90% на нужните специалности и с помощта на това са единствените два университета в България, които участват в огромните ранглисти.

„ Да нарушават един учебен развой с вероятност, че след 5 години ще има нещо друго, извинявайте. Университетите на всички места са върхът на уважението, огромните университети “, сподели още професорът.

По думите му, в случай че стане по този начин, че университетът загуби този факултет, това ще бъде втори случай.

„ Понеже съм уверен, че това е солова акция на министъра и сянката ще падне много по-нагоре. Никой не може да си показа, че министър на опазването на здравето дефинира къде да се настани Софийския университет. Ако някой желае да се подреди в историческия проект директно след Вълко Червенков, да заповяда “, означи проф. Боян Биолчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР