Посвещавам максималните осем олимпийски квоти, които спечелихме, на бившия служебен

...
Посвещавам максималните осем олимпийски квоти, които спечелихме, на бившия служебен
Коментари Харесай

Катя Дафовска иронизира бивш министър, България ще има 8 биатлонисти в Пекин

" Посвещавам оптималните осем олимпийски квоти, които спечелихме, на някогашния длъжностен министър на спорта Андрей Кузманов " - това съобщи през днешния ден (19 януари) с възприятие на оскърбление, примесено с подигравка, олимпийската шампионка от Нагано`98 Екатерина Дафовска в пресклуб " България ".
Председателят на Българската федерация по биатлон описа по какъв начин финансистката на спортното министерство Кристина Начева е спряла парите, отпуснати от Министерски съвет на 26 октомври м.г. за идните :

" Това са 80 000 лева в допълнение за биатлона, както и за останалите федерации от групата на зимните спортове. При това биатлонистите на България завоюваха оптималния брой квоти – 4 при мъжете и 4 при дамите. Ексминистър Кузманов обаче твърдял, че биатлонът има една квота и един милион лв. бюджет, което е прекалено много ", показа олимпийската ни шампионка.
В продължение на 2 месеца Дафовска е водила битка за спомагателните средства за олимпийска подготовка и чак на 22 декември, след встъпването в служба на новия министър Радостин Василев, парите са постъпили в сметката на федерацията. Екатерина Дафовска е горда, че на Зимните Олимпийски игри 8 от 16 извоювани квоти на страната ни са на биатлона и той ще бъде показан с цялостни тимове:
Владимир Илиев, Благой Тодев, Антон Синапов и Димитър Герджиков при мъжете и Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова при дамите .
Тежки естествени условия чакат нашите олимпийски представители в Пекин, стана ясно още на днешната конференция:
" Снегът е неестествен, доста изсъхнал, подправен с пясък и по тази причина доста по-бързо пада ваксата от ските. Вятърът е доста по-силен в сравнение с пистата в Пьонг Чанг на Игрите през 2018 година ", показа ръководителят на БФ Биатлон. " Хубавото е, че и четиримата ваксмайстори на федерацията ще бъдат там, а националните треньори Касперович и Норицин знаят по какъв начин да водят тренировките при мощен вятър ", акцентира Дафовска, която чака почтено показване на нашите състезатели, защото от началото на сезона резултатите им в стартовете за Световната купа се усъвършенстват и оптималната си форма ще доближат през февруари!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР